Svete mise s narodom od nedjelje u župi Vitez

U župi Vitez, od nedjelje 3. svibnja započinje slavljenje svetih misa s narodom. Obavijest iz Župe Svetog Juraja u Vitezu prenosimo u cijelosti.

“Hvaljen Isus i Marija! Braćo i sestre! Ovoga vremena dok nije bilo misa s vama, našim dragim župljanima, promišljao sam kako je vrijeme da spalimo tolike bezvrijednosti kojim smo silno zaokupljeni. S dubokom boli sam ovoga vremena promatrao kako su nam crkve prazne, tek ponetko navrati tokom dana pomoliti se pred Presvetim. Naše crkve su dijelile s nama povijest! Sabirala povijest i usmjeravala. Toliko toga se u njoj i oko nje tijekom povijesti događalo. Gledam naše crkve i mislim o onom temeljnom i najdragocjenijem što je u njoj: ISUSU KRISTU. Čini mi se da i ovaj svijet želi istrgnuti dušu iz toga svetog prostora. Učiniti je po svojoj mjeri i po svome naumu, nesvetom. Gledam našu dragu vitešku ljepoticu koja je posvećena svetom Juraju i čitam kako zapadna civilizacija koja je i proizvela i još proizvodi ovaj metež, želi ugušiti sve ono sveto što crkva označuje. Obesnažiti poruku Isusa Krista koja jedina ima snagu držati i nositi ljudsku povijest na ovoj Zemlji. Iz svega što se zbiva može se iščitati neka poruka, namjeravana , nenamjeravana, no poruka.
Dragi moji župljani! Svi vi koji ste ove dane proživljavali i proživljavate u tamim beznađu, depresiji. Svi vi, a ima vas 500 koji ste dobili otkaze, možda što se tehnološki višak ili neki drugi način ne dopustite da išta u vama izgori ili umre, da se zatvori. Da išta u prah i pepeo pretvori svetost na koju ste pozvani. I vaše duše, vaše živote na koji ste pozvani. Ne bojte se, obnoviti će se Vitez! Podići će se i ekonomija. Opet ćemo se družiti, radovati, ići na piknike, ali hoćemo li OSTATI LIŠENI SVOJIH DUŠA? Jer i ovo vrijeme je pokazalo kakav je tko i od čega je sagrađen! Kome služi i kome se klanja! Kome je prodao svoju dušu! Dragi moji, nema crkve bez nas, crkva smo ti i ja.

NEDJELJA, 03. SVIBNJA 2020
MISE: ŽUPNA CRKVA U 8,00,11,00, 18, 00
DUBRAVICA- 9,00
TOPALA- 10,00
MOŠUNJ- 9 I 30
KRUŠČICA- 10,00 SATI
Dobro došli i držimo se onoga što je civilni stožer donio. Mir vama!”.

Prethodni članakF BiH: Testirana 454 uzorka od kojih je 12 pozitivno na Covid-19
Sljedeći članakFrizerski salon Mister X od ponedjeljka počinje s radom