Sveta misa za Daria Kordića

U austrijskom gradiću Frohnleitenu u blizini Graza, u petak poslije podne služena je sveta misa za Daria Kordića i druge haške uznike. Uz koncelebraciju 37 svećenika i još dvojice biskupa, svetu misu je prevodio biskup Juraj Jezerinac.

Svetoj misi, skupa s Dariom Kordićem, bilo je prisutno više od 500 vjernika, uglavnom Hrvata iz dijaspore, te iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Među njima bili su članovi braniteljski udruga iz Hrvatske i BiH, te visoki časnici HV i HVO-a i članovi Generalskog zbora Hrvatske.

Prigodnim pozdravnim i riječima zahvale okupljenim se obratio Dario Kordić, zahvalio se na stalnoj podršci koju ima,  a posebno toplo je pozdravio svoje suborce i prijatelje iz srednje Bosne (Busovača, Vitez, Kiseljak, Zenica, Travnik…).

Prema riječima Hrvata iz srednje Bosne koji su bili na ovoj svetoj misi i kasnijem druženju s Dariom Kordićem, to je za njih bio dan za nezaborav.

Dario Kordić se 7. listopada 1997. godine dragovoljno predao Haaškom sudu, osuđen je na 25 godina zatvora, a na slobodu bi trebao biti pušten sredinom lipnja ove godine, nakon što odleži dvije trećine izrečene mu kazne.

Zvonimir Čilić