Sveta misa za Daria Kordića

U austrijskom gradiću Frohnleitenu u blizini Graza, u petak poslije podne služena je sveta misa za Daria Kordića i druge haške uznike. Uz koncelebraciju 37 svećenika i još dvojice biskupa, svetu misu je prevodio biskup Juraj Jezerinac.

Svetoj misi, skupa s Dariom Kordićem, bilo je prisutno više od 500 vjernika, uglavnom Hrvata iz dijaspore, te iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Među njima bili su članovi braniteljski udruga iz Hrvatske i BiH, te visoki časnici HV i HVO-a i članovi Generalskog zbora Hrvatske.

Prigodnim pozdravnim i riječima zahvale okupljenim se obratio Dario Kordić, zahvalio se na stalnoj podršci koju ima,  a posebno toplo je pozdravio svoje suborce i prijatelje iz srednje Bosne (Busovača, Vitez, Kiseljak, Zenica, Travnik…).

Prema riječima Hrvata iz srednje Bosne koji su bili na ovoj svetoj misi i kasnijem druženju s Dariom Kordićem, to je za njih bio dan za nezaborav.

Dario Kordić se 7. listopada 1997. godine dragovoljno predao Haaškom sudu, osuđen je na 25 godina zatvora, a na slobodu bi trebao biti pušten sredinom lipnja ove godine, nakon što odleži dvije trećine izrečene mu kazne.

Zvonimir Čilić

Prethodni članakPredstavljen roman autora Drage Slipca
Sljedeći članakVitežanke svladale gošće iz Širokog Brijega