Svečanosti u povodu Dana općine Vitez

Niz kulturnih, gospodarskih, i sportskih događanja  proteklih dana organizirano je u povodu Dana općine Vitez. Središnja proslava upriličena je  u petak u  Hrvatskom domu gdje je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su, uz općinske vijećnike i djelatnike općinske administracije, prisutni bili i predstavnici stranačkog, gospodarskog, kulturnog, vjerskog i javnog života Viteza.

Nazočni su bili i brojni gosti iz srednjobosanskih općina, predstavnici političke, izvršne i zakonodavne vlasti Srednjobosanske županije, te visoki dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti Federacije i Bosne i Hercegovine, među njima i federalni parlamentarni zastupnici, Slavica Josipović i Boris Marjanović, te ministrica obrane BiH, Marina Pendeš. Na svečanosti u Vitez stiglo je i izaslanstvo Popovače iz Republike Hrvatske, grada prijatelja Viteza, na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, te izaslanstvo veleposlanstva Republike Hrvatske u u Sarajevu, s Perom Bilušićem na čelu.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Hidajet Sivro koji je u prigodnom obraćanju kazao kako Općinsko vijeće s 25 vijećnika radi i djeluje u duhu tolerancije i razumijevanja „što doprinosi zdravom ozračju i pretpostavkama za razvoj i prosperitet općine Vitez“.

Prigodnim riječima nazočnim se obratio općinski načelnik, Tomislav Bošnjak Matić. Istaknuo je kako se u Vitezu intezivno radi, te da je dosta urađeno, no „još tu treba dosta uraditi do kraja isteka mandata“. Podsjetio  je načelnik na  radove na infrastrukturi  u cijeloj Općini,  a što će se nastaviti i u narednom periodu uz poseban naglasak kako „pitka voda iz općinskog vodovoda u ovom mandatnom periodu mora stići u svaki dom žitelja Viteza“. Kazao je također kako se očekuje najavljeni početak gradnje brze ceste Lašva – Travnik, a onda mostom preko Lašve povezivanje gradskog središta s velikom viteškom Poslovnom zonom. „Radit ćemo“, kazao je općinski načelnik, „ na osiguravanju  što boljih uvjeta, iz domene općinskih nadležnosti, za nove iskorake gospodarstva u Vitezu, za što bolje uvjete života i rada svih građana Viteza“.

Ovom prilikom nazočnim se čestitarskim  riječima obratio i uvaženi gost iz Republike Hrvatske, gradonačelnik Popovače, Josip Mišković. „Vide se pozitivni pomaci u Vitezu, što me iskreno raduje i reći ću, ova općina može biti dobar primjer ne samo općinama u BiH, nego i u Hrvatskoj. Drago mi je što  su  Popovača i Vitez i službeno verificirali svoje prijateljstvo“.

I ove kao i ranijih godina u povodu obilježavanja Dana općine dodijeljena su i općinska javna priznanja. Naime, Plaketu općine Vitez dobili su: Uspješna tvrtka „Ukras“ s više od stotinu uposlenika, vlasništvo direktora Igora Šakića, Mješovita izvorna  pjevačka skupina „Krčevine“ i dugogodišnji istaknuti vatrogasac, Senad Osmanović. Posthumno priznanje  općine Vitez dobio je Hamid Topoljak „za doprinos i afirmaciju vrijednosti položaja i ugleda Viteza u zemlji i inozemstvu“.

Prigodne svečanosti u povodu Dana općine Vitez nastavljene su i u petak u popodnevnim satima, a navečer je svoju novu premijeru izvelo Gradsko kazalište mladih Vitez, koje je ponovno oduševilo, ovoga puta predstavom „Do utorka“.

Zbog lošeg vremena manifestacija “I ja sam Vitez” pomjerena je sa subote na nedjelju, 30. travnja.

Prethodni članakPronađena mačka, izgubljen pas
Sljedeći članakPogled preko granice: Nepokorena Lašvanska dolina