Svečanost proglašenja najboljih sportaša Srednjobosanske županije

Priznanjima za najbolje sportaše Srednjobosanske županije za 2016. godinu okitili su se Tarik Abdibegović, član TK „KWON“ iz Donjeg Vakufa i Amina Kahrimanović, članica Judo kluba „Travnik“, u pojedinačnim sportovima i Tony Livančić, kapetan premijerligaša NK Vitez, te Merima Mešić, kapetanica novog premijerligaša ŽNK Iskra iz Bugojna. Tako je, naime, odlučio stručni ocjenjivački sud koji su činili: Abdulah Zlotrg, predsjednik, Dragan Bilić, zamjenik, te članovi Dragan Marjanović Mikac, Nijaz Jusufspahić, Jezdimir Miljenović i Nusret Baručija.

U konkurenciji ekipa priznanja najuspješnijih pripala su premijerligašu Metalleghe iz Jajca u muškoj, te Ženskom nogometnom klubu Iskra iz Bugojna.

Ova lijepa večer sporta, sportaša, sportskih djelatnika i sportskih dostignuća u prošloj godini, održana je u petak navečer, u prepunoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu, a prisutni su bili i brojni uglednici kulturnog, gospodarskog i političkog života Srednjobosanske županije i Federacije BiH..

Izabrani su i najbolji, pojedinci i ekipe, u ostalim sportskim kategorijama. Titulom najboljih u juniorskoj konkurenciji u pojedinačnim sportovima okitili su se Naim Bektaš, član KK Mladost iz Viteza i Amina Tahirović, iz KK Travnik, te Eldar Omerinović, NK Iskra iz Bugojna i Anđela Strukar, Odbojkaški klub Vitez.

U juniorskoj muškoj konkurenciji najbolja je momčad NK Iskra iz Bugojna, a u ženskoj Odbojkaški klub Vitez..

Kadeti su Munib Dedović, KK Mladost Vitez i Dora Ćosić STK CM Vitez, u pojedinačnim sportovima, te Enes Palić NK Iskra i Emka Bašić, Ženski nogometni klub Iskra iz Bugojna.

U ekipnoj konkurenciji najbolji kadeti su NK Iskra, dok u ženskoj konkurenciji nije proglašena najbolja ekipa jer nije bilo dovoljno (najmanje tri) nominacija.

Titulom najboljeg trenera u ekipnim sportovima okitio se Nermin Bašić, NK Metalleghe iz Jajca, a u pojedinačnim sportovima, Adnan Arnautović, trener Karate kluba Travnik.

I ove godine birani su najbolji u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem, a titule najboljih pripale su Nihadu Orhanu, šahisti iz Bugojna i Ajši Zećević, u pikadu u pojedinačnim sportovima, te Abduselamu Kici iz Kluba sjedeća odbojka iz Bugojna.

Za 2016. priznanjem „najbolji sportski novinar“, okitio se Samir Mlaćo, iz Bugojna, a priznanje za životno djelo, dodijeljeno je Fadilu Mešanu, istaknuti sportaš, sportski trener, sportski publicist…iz Travnika. Istaknutim i dugogodišnjim sportskim radnicima i sportskim kolektivima, uručene su i brončane, srebrene i zlatne plakete a dobili su ih: Ivan Frljić iz Viteza, predsjednik NS Srednjobosanske županije, Josip Stojak, Judo klub Vitez, Hamdija dr. Mimarević, planinarstvo iz Donjeg Vakufa, NK Vlašić Turbe i Iskra Bugojno u povodu 90, odnosno 70 godina postojanja i vrijednog i uspješnog rada.

Priznanja najboljim i najuspješnijim uručili su županijska ministrica, Katica Čerkez i predsjednik Sportskog saveza Srednjobosanske županije Mirsad Ibrišimbegović, te istaknuti sportski djelatnici s ovoga područja. A lijepoj sportskoj večeri svojim nastupima dali su i članovi BZK Preporod i HKD Napredak, podružnica Vitez te mješoviti pjevački ansambal Viteški akordi.

Prethodni članakNE PROPUSTITE: Pred nama je drugi Žuja Winter Music Fest u FC BiH
Sljedeći članakPorodila više od 11.000 beba: Tijekom rata žene u njenom domu rađale uz svijeću