Svečano otvoreno 10. Izdanje MOFF-a

Svečana ceremonija otvaranja upriličena je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, dok se za drugi dio večeri pobrinuo HT ERONET kao glavni sponzor organiziravši prijam za sve goste festivala.

Stablo ljubavi za životno djelo na Mostar film festivalu dodijeljeno je glumačkim velikanima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom, a član Uprave HT ERONETA, Tomislav Ruk, dodijelio je vrijedne darove laureatima.

Na prijamu se gostima obratio predsjednik Uprave HT ERONETA, Vilim Primorac, koji je, između ostaloga, kazao:

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što vas večeras ovdje, sve zajedno, mogu pozdraviti na tradicionalnom poslovnom prijamu HT ERONETA uz koji smo, i ove godine, vezali Mostar film festival. Upravo osjećamo veliko zadovoljstvo što su mostarski Dani filma, kako smo i najavljivali prošle godine, od ove prerasli – u Festival filmske glume i što novu filmsku povijest na ovim prostorima naš MOFF piše zajedno s HT ERONET-om. Ova filmska priča logičan je nastavak onoga što HT ERONET radi dugi niz godina – podržavamo značajne projekte iz kulture, s posebnim naglaskom na filmske festivale koje smo podržali i ove godine – Mediteran festival dokumentarnog filma u Širokom Brijegu, festival animiranog filma NAFF u Neumu, Dane hrvatskoga filma u Orašju. Svojom potporom HT Eronet je tako uvezao ovu filmsku priču od sjevera do juga Bosne i Hercegovine.“

Na samome prijamu koji je organizirao HT Eronet, goste je zabavljao Petar Grašo.

U natjecateljskom programu ovogodišnjeg izdanja MOFF-a bit će predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljene nagrade Stablo ljubavi.

Da podsjetimo, ovogodišnji MOFF stavlja poseban naglasak na mladima, onima na kojima film ostaje, u programu naziva ”!hej studenti studentima”.

U studentskom programu koji MOFF donosi u suradnji s HT ERONET-om, bit će prikazani filmovi studenata dramskih i scenskih akademija iz Sarajeva, Zagreba, Beograda, Novog Sada i Cetinja, a tridesetak će studenata tijekom festivala sudjelovati u radionicama naziva “Masterclass”.

Prethodni članakHotel Central jedini iz BiH osvojio nagradu SEEbtm Awards u Beogradu
Sljedeći članakStiže nam prava zima, sljedećeg tjedna snijeg i minusi u BiH