Svečano otvorene nove prostorije pravne klinike i sudnice na FPN Sveučilišta „Vitez“

Simulirajući suđenje u slučaju krivičnog djela razbojništva, studenti prava od prve do četvrte godine pod vodstvom višeg asistenta mr. Adnana Pirića u petak, 3. 6. 2016.g., službeno su otvorili posebno opremljenu pravnu kliniku i sudnicu za potrebe nastavnog procesa na FPN. U novoopremljenom prostoru naši studenti će se pripremati za državna natjecanja u simulaciji suđenja, a zatim i Moot Court natjecanja na regionalnoj razini, inače iznimno popularnim među studentima diljem svijeta.

„Podsjetimo, u ovoj akademskoj godini Fakultet pravnih nauka Sveučilišta „Vitez“ započeo je s praksom organiziranja pravnih klinika kao posebne metode u educiranju studenata prava, s ciljem stjecanja praktičnih vještina koje će primijeniti u budućem profesionalnom radu. Na čelu pravnih klinika je mr. Marinko Jurčević koji je kao rukovoditelj, klinički profesor, odnosno predavač kliničko pravničkog obrazovnog programa, s dugogodišnjim tužiteljskim i drugim pravničkim iskustvom također sudjelovao i u pripremama studenata za današnju simulaciju sudnice“, poručio je mr. Adnan Pirić nakon svečanog otvaranja novih prostorija pravne klinike i sudnice na Sveučilištu „Vitez“.

Na kraju je dodao kako je ovo još jedna prilika za praktičnu primjenu znanja i vještina koje studenti stječu za vrijeme studija iz oblasti obiteljskog, krivično-procesnog i radnog prava, usavršavanje retoričkih sposobnosti te način stjecanja jednog korisnog iskustva.