Svečano obilježeni Dani kruha i plodova zemlje

Zanimljiva, pažnje vrijedna manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, tradicionalni lijepi kulturni događaj i ugođaj u Vitezu je već odavno uhvatio duboke korijene. Stoga i iz godine u godinu sve je bolje organiziran i svake mu godine prisustvuje sve veći broj Vitežana.

Manifestacija se redovito održava u prvoj polovici listopada, tako je bilo i ove godine, pa ni zadovoljstvo posjetitelja nije izostalo. Njih više stotina uživali su, naime, u stotinama, pa i tisućama, lijepo i maštovito izrađenih i isto tako maštovito prezentiranih tradicionalnih jela, slastica i drugih proizvoda od raznih vrsta brašna, od voća i povrća, u izloženim plodovima ovdašnjih plodonosnih polja i voćnjaka, uzgojenih i izrađenih vrijednim rukama učenika i njihovih roditelja.

I ovaj put u ovu lijepu manifestaciju uključili su se mališani dva viteška vrtića, učenici osnovnih škola „Vitez“; „Bila“ i „Dubravica“, Srednja škola „Vitez“, Udruga „Viteške žene“, KUD „Topala“, HKD „Napredak“, Pjevačka družina „Viteški bećarac“…, a sve sudionike i prisutne u Gradskoj sportskoj dvorani, uz prigodnu molitvu, blagoslovila je časna sestra Lidija.

U okviru obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, održan je i vrlo kvalitetan kulturno-zabavni program, uglavnom prožet i vezan s bogatom kulturnom baštinom ovdašnjih Hrvata. I svi su sudionici ove lijepe manifestacije višestruko nagrađivani burnim pljeskom svih prisutni u dvorani, za sve urađeno, priređeno i prezentirano.

Prethodni članakUputstvo: Kako ispravno glasati na Općim izborima
Sljedeći članakSPORTSKA SUBOTA: Turnir u košarci i prijateljska nogometna utakmica