Svečano obilježen Dan općine

altGrađani općine Travnik jučer su prvi puta nakon 22 godine obilježili Dan općine. Nizom manifestacija u kojima su nastupila brojna kulturna društva, udruženja građana, nevladine organizacije, sportski klubovi, te javne institucije Dan općine obilježen je na zaista dostojanstven način.

Brojni sadržaji

U proteklih pet dana građani Travnika i gosti iz više prijateljskih zemalja koji su boravili u Travniku imali su priliku da pogledaju, poslušaju i sudjeluju u 33 različita sadržaja za sve uzraste i za razne ukuse.

U povodu Dana općine u sali Centra za kulturu Travnik održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su se gostima obratili predsjedavajući OV, Niko Grganović i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, te počasni građanin Travnika dr. Damir Zorić, bivši veleposlanik Republike Hrvatske u našoj zemlji. Zorić se u svom nadahnutom govoru zahvalio domaćinima i to sa fesom na glavi.

Inače, obilježavanje Dana općine Travnik 21. ožujka počelo je u jutarnjim satima defileom i promenadnim koncertom Glazbenog društva Travnik, a nakon toga počeli su 6. Dani organske proizvodnje, Kreativna radionica „Hoby Art” u organizaciji Multimedia Printa. Na travničkom Starom gradu glazbenici su fanfarama pozdravili dolazak proljeća.

Nastupi društava

Otvoren je Međunarodni šahovski turnir, a potom su uslijedili nastupi kulturno-umjetničkih društava i izvornih folklornih grupa u centru grada, te promocija Centra za edukaciju mladih i udruženja „Oldtimer” iz Travnika, Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik, KK Berselum iz Turbeta kod Travnika i Gradska biblioteka Travnik.

Tradicionalna kajganijada

Na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad održana je tradicionalna kajganijada kojom Travničani pozdravljaju dolazak proljeća. Dolazak proljeća najavile su fanfare članova Glazbenog društva Travnik, nakon čega su članovi Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Tulika” pustili golubove. Kajganijadi su nazočili i gosti grada Travnika iz inozemstva.

K.K. / DA