Svečano obilježen blagdan Svih Svetih i Dušni dan

Molitva, upaljene svijeće, cvijeće, sjećanja i dužni pijetet i u Vitezu su simbolizirali blagdan Svi sveti i Dušni dan. Na svih 13 viteških grobalja u subotu i nedjelju slavljene su svete mise, a po lijepo, prohladnom jesenskom vremenu prisustvovao im je veliki broj vjernika. Najviše ih se okupilo na Gradskom groblju „Kruščica“ gdje blagdansku svetu misu na Dušni dan predvodio fra Ivan Kasalo.

Uoči blagdana općinske udruge proistekle iz Domovinskoga rat s predstavnicima općinskih struktura vlasti, cvijeće su položili i svijeće upalili uz spomen-obilježje ispred zgrade općine i uz spomen-sobu 653 poginula i ubijena branitelja Viteza i hrvatskih civila.

Također, uoči blagdana predstavnici političke, izvršne i zakonodavne vlasti općine Vitez, Srednjobosanske županije, dužnosnici federalnih i državnih struktura vlasti sa srednjobosanskog područja, predvođeni predsjednicom ŽO HDZ-a BiH, Lidijom Bradarom, dopredsjednikom HDZ-a BiH, Marinkom Čavarom, zamjenicom ministra obrane BiH, Marinom Pendeš i general-bojnikom Tomislavom Kolendom, položili su cvijeće i upalili svijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima srednje Bosne, podignutom u Križančevu selu nadomak Viteza. To su učinili i predstavnici županijskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, a uz spomen-obilježje molitvu opijela predvodio je vojni dušebrižnik, don Jakov Pavlović.

Reklama