Sve spremno za Motocross-u MX utrku ”Vitez ’21”

OP BiH u Motocross-u 2021MX utrka ”Vitez ’21”, održat će se 09.05.2021.godine.

Iako nas posljedice pandemije pritišću na svakom koraku, moto zajednica u BiH je jedna od svijetlih primjera kako se nositi sa ovim teškim vremenima.

Takav jedan izuzetno svijetao primjer je i Motocross club ”Vitez”, koji je u manje od godinu dana uspio zaokružiti i ispuniti sve potrebite kriterije, da na novoizgrađenoj stazi ”MX Vitez” u Šantićima pokraj Viteza, organizira jednu od utrka Otvorenog Prvenstva BiH u motocross-u u sezoni 2021.

Priprema staze, a i samog okolišnog ambijenta vođena je rukom domaćeg vozača i višestrukog Prvaka BiH u Motocross-u Darija Čerkeza.

Staza je urađena po pravilima MS BiH, dobila je licencu za organizaciju MX utrka, a organizator je prikupio sve potrebite dozvole za održavanje utrke.

Budući da je utrka Otvorenog – međunarodnog karaktera, na utrci se očekuje nastup i vozača iz zemalja u našem okruženju.

Vozači iz BiH su sve brojniji i sve boljih vozačkih sposobnosti, tako da se očekuju teške i neizvjesne borbe na utrci u klasama MX65, MX85, MX2, MX1, MX Turist, MX Veteran i poretku klubova.

Podržimo svi zajedno MCK Vitez i novoizgrađenu MX stazu u Vitezu.

Info: https://msbih.ba/opbih-u-motocross-u-vitez-21-09-05-2021/ MS BiH

Prethodni članakSlužba za civilnu zaštitu Vitez za aktivnosti na suzbijanju pandemije COVID-19 izdvojila više od 160 000 KM
Sljedeći članakVITEZ: U prošloj godini sklopljena 124 braka