Sve spremno za humanitarni nogometni spektakl u Kiseljaku

Kiseljak je spreman za veliki humanitarno-sportsko-glazbeni spektakl, utakmicu ekipa Udruge “Pront” i Humanih zvijezda BiH i Hrvatske koja se igra idućeg petka, 20. travnja, na Stadionu hrvatskih branitelja u 16.30.

Nastupit će…

Organizator ovog nogometnog spektakla je Općina Kiseljak u suradnji s Udrugom “Pront”, a uz nogomet i zabavu, prikupljat će se sredstva za uređenje Edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Kiseljaku, odnosno bolje uvjete rada sadašnjih 18 korisnika ove ustanove.

Izgradnja ovakvog centra od velikog je značaja ne samo za Kiseljak i Lepenićku dolinu već i cijelu BiH, kažu organizatori, a potvrđuju roditelji čijoj je djeci potrebna pomoć ustanove ovakvog tipa.

Da je Kiseljak spreman za veliki događaj humanitarnog karaktera, potvrđeno je na konferenciji za novinare održanoj u petak, a na kojoj su se medijima obratili Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, Ivica Džambas, predsjednik Udruge “Pront”, Branko Tušek, predstavnik Humanih zvijezda, Pero Pecirep, predsjednik Sportskog saveza općine Kiseljak i NK Kiseljak, te Spomenko Bošnjak, trener NK Kiseljak. Predsjednik Udruge Humane zvijezde iz Hrvatske Branko Tušek istaknuo je kako je ovo 120 utakmica u 15 godina rada i djelovanja Humanih zvijezda Hrvatske, utakmica na kojemu će se pojaviti tim zvijezda koji čine poznati sportaši i kulturni djelatnici iz RH.

– Iznimno mi je zadovoljstvo što će Humane zvijezde ponovno igrati u BiH, četvrti put zaredom jer nakon susreta u Vitezu, Orašju i Mostaru stižemo u Kiseljak, europski grad otvoren svima – kazao je Tušek najavljujući i dolazak legendarnih nogometaša reprezentacije RH koji su 1998. osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Za ekipu Humanih zvijezda nastupaju Goran Vlaović, Dražen Ladić, Kruno Juričić, Zlatko Dalić, Robert Prosinečki, Silvijo Marić, Mladen Krstajić Tomislav Šokota, Tomislav Rukavina, i drugi.

Za ekipu Pont tradicionalno nastupaju poznati nogometaši iz regije, Pralija, Bolić, Šabić, zatim glazbenik Amir Kazić Leo te brojni ugledni gospodarstvenici, političari i poznate osobe iz javnog života.

Načelnik općine Kiseljak Mišurić Ramljak zahvalio je svima koji sudjeluju u ovoj plemenitoj humanitarnoj akciji čijim se organiziranjem planira završiti projekt vrijedan 200 tisuća KM. Naime, polovinu potrebnih sredstava za izgradnju, odnosno uređenje zgrade novog Centra, osigurala je Vlada RH.

Prva faza gotova

– Za prvu fazu radova osigurali smo novac. Preostala druga ujedno je i skuplja, ali vjerujem kako ćemo do konca godine privesti radove kraju – istaknuo je načelnik Kiseljaka. On je ujedno i pozvao sve koji su u mogućnosti svojom nazočnošću uveličati događaj te podržati akciju. Tako bi se ubrzao završetak radova na uređenju Centru te nakon šest godina rada osigurao prikladan prostor korisnicima ustanove, djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.