Sve je spremno za poznati teniski turnir u Kiseljaku

Bijeli sport, a preko njega i Kiseljak će od sljedećeg tjedna ponovno biti u središtu zbivanja sportske javnosti kada je riječ o Središnjoj Bosni a sigurno i šire.

Naime, u tijeku su završne pripreme za početak turnira “Sarajevski kiseljak open 2015”. Šesnaesti je to po redu teniski turnir i šesti i iz serije Futures, što znači da se šestu godinu igra po pravilima i pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije, ITF, te boduje za ATP ljestvicu. Organizaciju kao i svake godine potpisuje Teniski klub Elliptic iz Kiseljaka a pored bodova, igrači koji će doći iz 20-ak zemalja, borit će se i za vrijedne novčane nagrade.

Generalni pokrovitelji, uz Općinu Kiseljak, su tvrtke “Sarajevski kiseljak dd” Kiseljak, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Središnja Bosna.

Organizaciju turnira su pomogli i ostali mnogobrojni sponzori. Listu prijavljenih igrača možete pogledati na službenoj stranici ITF-a, a svečano otvorenje turnira je planirano za petak, 29. svibnja 2015. u 13.00 sati. Nakon toga će se obaviti ždrijebanje za kvalifikacije. Kvalifikacijski mečevi započinju u subotu 30. svibnja 2015.

Organizatori se nadaju da će ovaj respektabilni sportski događaj na najbolji mogući način promovirati tenis kao sport, ali i općinu Kiseljak ne samo u sportskom već i turističkom i svakom drugom smislu.

Reklama