“Svastike” najbolja predstava, a Matea Bošnjak najbolja gumica u Novom Gradu

Gradsko kazalište mladih Vitez pobjednik je još jednog kazališnog festivala, a ovoga puta su sa svojom predstavom “Svastike” osvojili nagradu publike za najbolju predstavu, a ocjenjivački sud u sastavu Sanja Šević, Željko Kasap i Adnan Rešić proglasio je Mateu Bošnjak, članicu GKM-a Vitez, najboljom glumicom festivala.

“Neopisiv je osećaj, život ima smisla. Nakon odlične premijere u Vitezu, bilo je predivno igrati i u Novom Gradu. Jako sam sretna zbog nagrade, a posebno nagrade publike, jer je potvrda da vrijedimo kao ekipa, a onda je lakše osvojiti i pojedinačnu nagradu. Veselim se novim igranjima i sigurna sam kako će publika jednako dobro prihvatiti predstavu, kao što je to slučaj bio i do sada”, kazala je danas za vitez.info Matea Bošnjak.

Prije nekoliko dana smo pisali kako je nova, hit komedija “Svastike” Gradskog kazališta mladih Vitez otvorila 4. FPS „Novogradska scena 2016“ u Novom Gradu. Predstava je kao i svaki puta do sada odlično prihvaćena od strane publike, pobravši simpatije, ali i gromoglasan pljesak u Novom Gradu. Još jednom su mladi glumci iz Viteza odigrali iznimno svoje uloge te predstavili svoje kazalište, ali i Vitez u najboljem mogućem svjetlu, što je potvrdila i nagrada publike za najbolju predstavu.

“Zbija smo presretni zbog novih vrijednih nagrada u našoj kolekciji, iako uvijek napominjemo, pa tako i sada, da su nam nagrade uistinu u trećem planu. Raduje nas povezanost s publikom, gdje god igramo naše predstave, i gotovo uvijek kada publika bira pobjednika mi dobijemo nagradu za najboju predstavu. Tako je bilo i ovoga puta, što nam posebno znači. Također, nakon nagrade u Višegradu, naša Matea Bošnjak, osvojila je nagradu za najbolju gumicu i u Novom Gradu, što je potvrda njezine fenomenalne igre”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Iz GKM-a Vitez još su jednom uputili zahvalu domaćinima na izvrsnom gostoprimstvu, kako iz Teatra “Scena” i Kulturno-obrazovnog centra, tako i Kampa na Uni, obitelji Babić, gdje su i ove godine bili smješteni i uživali u ljepotama prirode.

Predstava “Svastike” GKM-a Vitez trebala bi vrlo skoro nastupiti u Kiseljaku i ponovno u Vitezu, a planirano je gostovanje na festivalu u Belom Manastiru i Šidu.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak , Petar Pejović, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Ivona Matošević, Paula Radić. Autor teksta je Savo Škobić, a režiju potpisuje Mirna Matković. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, grafičku pripremu Borislav Sučić, a izvršni producent je Ivan Sajević. Za glazbu i svjetlo zadužene su Ana Maros i Franka Matić.