“Svastike” GKM-a Vitez oduševile publiku i žiri na 29. kazališnoj smotri Vukovarsko-srijemske županije

Gradsko kazalište mladih Vitez još jedan put pobralo je sve simpatije u Retkovcima na 29. kazališnoj smotri Vukovarsko-srijemske županije. Višenagrađivana hit predstava GKM-a Vitez, “Svastike”, svojom je izvedbom oduševila publiku u Hrvatskom domu u Retkovcima, koja je sjajnu izvedbu mladih glumaca iz Viteza ocijenila fantastičnom ocjenom 4,80 (sustav ocjenjivanja je od 1 do 5). 

Ništa manje oduševljeno nije bilo ni prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Selena Andrić, glumica i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Alen Biskupović, teatrolog, kritičar i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i Maja Jakšić, glumica Kazališta “Mika Živković” – Retkovci. Prosudbeno povjerenstvo iznimno je pohvalno i biranim riječima govorilo o odličnom nastupu viteških kazalištaraca.

“Predstava Gradskog kazališta mladih iz Viteza „Svastike“, autora Save Škobića i u režiji Mirne Matković prava je kazališna poslastica. Uigranost ansambla, promišljena i neprimjetna režija u kombinaciji s dva istaknuta člana, Marin Maros u ulozi Laze i Marija Gudelj igrajući kći Doru, doveli su predstavu do vrhunca u kojoj mogu uživati i stari i mladi”, stoji između ostalog u ocjeni prosudbenog povjerenstva.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Anđela Mišković, Paula Radić i Ivona Matošević. Autor teksta je Savo Škobić, a redateljica Mirna Matković.

Prethodni članakJosip Pandža: Nije istina da sam odustao od reprezentacije
Sljedeći članakPetrov u Vitezu: BiH stabilizirati unutarnjim dogovorom konstitutivnih naroda