“Svastike” GKM-a Vitez oduševile na zatvaranju kazališne sezone u Vitezu

Gradsko kazalište mladih zaključilo je iznimno bogatu i uspješnu sezonu u svom Vitezu, hit predstavom „Svastike“. Izvođenje ove predstave, po treći put u sezoni, u četvrtak navečer u Vitezu, bilo je i po traženju ljubitelja kazališta, a što opravdava i prefiks „hit“ koji se stavlja ispred ove predstave.

I članovi glumačkog ansambla GKM, opravdali su i taj prefiks i razloge zašto su Vitežani tražili za kraj godine još jedno izvođenje predstave „Svastike“. Naime, kazališna dvorana u Vitezu ponovno je bila puna, a na kraju predstave izvođači su nagrađeni burnim i dugotrajnom pljeskom, a rekli bismo, ne samo za vrhunsko izvođenje ove predstave, nego i za sve drugo što su mladi viteški kazalištarci, odreda amateri, uglavnom osnovnoškolci, srednjoškolci i poneki student, radili i pokazali  tijekom godine svojim sugrađanima, ali i na brojnim gostovanjima diljem BiH, u Hrvatskoj, Srbiji, Švicarskoj…

Tijekom godine na izmaku viteški su kazalištarci pobjeđivali  na nekoliko kazališnih festivala, u BiH i u inozemstvu, osvojili su niz vrijednih priznanja, i pohvala. Zabilježili su brojna uspješna gostovanja s ukupno 10 različitih predstava, od toga u Vitezu s pet premijernih. Važno je naglasiti GKM Vitez u ovoj je godini dobilo i prvu diplomiranu glumicu, Mirnu Mišković, koja je svoju glumačku karijeru, kao osmoškolka, počela upravo u ovom teatru, pa se slobodno može reći da je 2016. jedna od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija u desetoj godini postojanja GKM.

“Istina je, izuzetno smo zadovoljni godinom na izmaku, radujemo se što smo sezonu završili u Vitezu s našom uspješnom predstavom „Svastike“. Drago nam je što je dvorana ponovo bila puna, što su u gledalištu bili i naši gosti i prijatelji iz Tomislavgrada, te naši sugrađani koji žive i rade u Austriji, Hrvatskoj, zatim u Švicarskoj, čiji smo gosti bili prije dva mjeseca. Naravno, iskreno hvala našim Vitežanima koji su nas pratili i podržavali tijekom cijele godine, a i ove lijepe večeri bili su s nama“, kazala nam je nakon predstave, Paula Grebenar, jedna od glumica u predstavi „Svastike“.

U predstavi „Svastike“, koju je režirala Mirna Mišković, po tekstu Save Škobića igrali su: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Marin Maros, Paula Grebenar, Anđela Mišković, Paula Radić i Ivona Matošević. Za grafičko oblikovanje zaslužan je Borislav Sučić, dok je izvršni producent Ivan Sajević.

Prethodni članakRazbojništvo nad radnicom sportske kladionice „Wiliams“ u Novom Travniku
Sljedeći članakVlada SBŽ-a za volontere izdvaja 3 milijuna KM