SVAKA ČAST: Pronašao 65.000 KM i vratio majci bolesnog djeteta!

Edin Omerspahić iz Sarajeva u srijedu je u poslijepodnevnim satima u centru Sarajeva pronašao torbu u kojoj je bilo 65.000 KM i vratio je vlasnici. Da je njegovo dobro djelo još veće, govori činjenica da je izgubljeni novac namijenjen za liječenje teško bolesnog djeteta.

Nakon što se u redakciju portala Sarajevo-x.com javila gospođa koja je bila svjedok ove priče, ekipa ovoga portala uspjela je pronači glavnog junaka ove priče, a on im je ispričao što i kako se sve dogodilo.

“Vozio sam se u svom automobilu i pošto imam lance na gumama izašao sam u blizini kina Radnik u Alipašinoj ulici da provjerim što je s lancima i u tom trenutku sam vidio na autobusnoj stanici ženu koja je pored sebe spustila torbu. Mislim da se sagnula da popravi nešto na čizmama ili tome slično, naišao je autobus i ona je utrčala, a torba je ostala na autobuskoj stanici. Kako sam sve to vidio, prišao sam i uzeo torbu. Vidio sam da se unutra nalaze koverte u kojima je bio novac. Nastavio sam voziti za autobusom. Negdje kod Medicinskog fakulteta autobus je stao i ona je izašla vidno uzrujana. Plakala je i čupala kosu s glave. Prepoznao sam je odmah, izašao sam i vratio joj torbu”, rekao je Omespahić za Sarajevo-x.com.

U trenutku kada joj je vratio torbu, kaže kako mu je vlasnica ispričala da je to novac namijenjen za liječenje njenog teško bolesnog sina.

“Uzrujana i uplakana ispričala mi je da već neko vrijeme skuplja novac za liječenje sina koji boluje od cerebralne paralize. Kaže da je skupljala novac po firmama i slično, kako bi izliječila dijete. Budući da joj sin ne može vjerovati da je uspjela obezbijediti novac za njegovo liječenje, ponijela ga je u bolnicu da mu pokaže. Kazala mi je i to da za liječenje treba skupiti još 25.000 KM. Svakako bih vratio novac da se radi o bilo kome, ali to što sam saznao da je namijenjen za nečije liječenje dodatno me čini sretnim da sam ga ja upravo našao i vratio vlasnici”, ispričao je Edin, te dodao da se nada da će majka ovog oboljelog djeteta uspjeti skupiti i preostalih 25.000 KM.

Sarajevo-x.com