SVAKA ČAST: Novi vrijedni poklon Osnovnoj školi ‘Bila’ od obitelji Đotlo

Nakon što je Zoran Đotlo iz Švicarske u prosincu 2011. Osnovnoj školi „Bila”, u istoimenoj mjesnoj zajednici u Vitezu, darovao 8 laptopa i 10 suvremenih monitora za računala, sada je ovoj školi darovao dvije kosilice s kojima će se održavati desetak tisuća četvornih metara školskih zelenih površina. Zoran je osigurao i prijevoz kosilica iz Švicarske i platio sve carinske i i druge administrativne troškove.

Zanimljivo je, Zoran je rođen u Švicarskoj, no njegovi roditelji su iz Bosne, a otac Vlado te stričevi Vinko i Marko su rođeni u obližnjem Zabilju i osnovno obrazovanje su stekli u Osnovnoj školi „Bila”. A ljubav prema Zabilju, Lašvanskoj dolini, Bosni…, Vlado i supruga mu Ane, prenijeli su i na svoju djecu, a što potvrđuju i ove dvije donacije.

Vrijedno je, također, naglasiti, kako su Đotle, braća Vlado, Vinko i pokojni Marko, ljubav prema rodnoj grudi, prema žiteljima svoga zavičaja, potvrđivali raznoraznim vrstama pomoći u teškim predratnim, ratnim i poratnim vremenima, a sada njihovim putom nastavljaju i njihova djeca. Za primjer i pohvalu!

SVAKA ČAST: Obitelj Đotlo poklonila 8 laptopa i 10 suvremenih zaslona za računala OŠ Bila!

Zvonimir Čilić / VL