Sva skijališta na Vlašiću od jutros u pogonu

babanovac 14

babanovac 14Od jutros su na Vlašiću u funkciji ski liftovi Babanovac, Markovac, baby ski lift hotela Sunce i trosjed kompleksa Eko FIS.

Direktor OZON-a Enes Konjalić, za portal DAN.ba je izjavio da su uložili maksimalni trud da pripreme staze.

Nažalost, na Babanovcu je palo svega deset centimetara prirodnog snijega. Staze ski lifta Markovac su u veoma dobrom stanju. Najveće probleme imamo na završnom dijelu ski lifta Babanovac i pored činjenice da sistem umjetnog zasnježivanja neprekidno radi već gotovo 48 sati. Trenutno je angažirano kompletno osoblje i tehnika, pa se nadamo da ćemo od ponedjeljka imati znatno kvalitetnije uslove i na ovoj stazi – kazao je Konajlić.

Gosti na ovoj planini na raspolaganju imaju i trosjed u sklopu kompleksa Eko FIS dužine 200 metara, te dvije baby-vučnice u sklopu kompleksa Sunce, te su i ova dva skijališta za početnike od jutros u redovnom radnom vremenu.

Vlašić je jedino skijalište u Bosni i Hercegovini koje je ove zimske sezone već bilo u funkciji. Skijaši su ovdje imali odlične uslove za skijanje od kraja studenog do kraja prosinca kada se zbog naglog zatopljenja, nažalost, moralo prestati s radom prenosi Fena.

Vlasnici vertikalnog transporta i ugostitelji na Vlašiću od tada posluju s velikim gubitcima, a od ostatka zimske sezone očekuju tek saniranje jednog njihovog dijela. Na žalost, kod nadležnih organa zasad ne nailaze na bilo kakav vid razumjevanja, pa su sve mjesečne dadžbine identične onima kada je ova planina popunjena gostima.

 

Foto: vlasiclive.com