Sutra se otvara 20. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017

Dvadeseti Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017. sutra će otvoriti svoja vrata, a ove godine okupit će 800 izlagača iz 30 zemalja.

Ovogodišnja zemlja partner je Republika Hrvatska, čiji će premijer Andrej Plenković otvoriti ovogodišnju petodnevnu gospodarsku manifestaciju.

Očekuje se da će Sajam posjetiti i drugi brojni državnici iz regije i svijeta, među ostalima, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović te zamjenik ministra poljoprivrede Kine Qu Dongyu.

U sklopu Sajma već tradicionalno će se održati podsajamske manifestacije kao što su Sajam turizma te sajmovi knjige i grafičke industrije. Ono što Mostarski sajam posebno izdvaja od drugih sajmova u regiji su međunarodne konferencije, forumi i radionice. Između ostalog, planirano je održavanje dvodnevne konferencije Inicijative 16+1 “Jedan pojas – jedan put”, na kojemu će sudjelovati predstavnici 16 zemalja jugoistočne Europe i Kine, zatim konferencija “Komunikacijski sustavi” u okviru koje će biti predstavljena južna trasa koridora 5C, te okrugli stol o maslinarstvu u Hercegovini.

– Čini se kako je kriza konačno popustila. Svi naši izložbeni prostori popunjeni su prije više od mjesec dana i, na žalost, ove godine nećemo moći ugostiti sve tvrtke koje su izrazile interes za dolazak u Mostar. Imajući to u vidu, morat ćemo razmisliti i o proširenju naših kapaciteta – kazala je prošli tjedan direktorica tvrtke “Mostarski sajam” Dalfina Bošnjak.

Svečano otvaranja Sajma zakazano je za 11 sati.

Prethodni članakGradska knjižnica u Busovači obilježila Međunarodni dan dječje književnosti
Sljedeći članakTurnir: Slavio sastav iz Splita, Kiseljak osvojio 2. mjesto