Sutra 5. Viteška utrka „Vitez trči za svjetski dan bubrega“

U organizaciji Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB, a u povodu Svjetskog dana bubrega u nedjelju 14.04.2024. u 13,00 sati održat će se  5. Viteška utrka „Vitez trči za svjetski dna bubrega“ .

Utrka je namijenjena  svim kategorijama, rekreativcima, profesionalcima, građanima od 7-77 godina i svima koji se osjećaju zdravi i sposobni da mogu ovu stazu preči za 60 minuta.

Na utrku se prijavilo  380 natjecatelja iz BiH i Republike Hrvatske. To je u zadnjih 5 godina najveći odaziv trkača različitih generacija i profila.

Trči se ulicama grada Viteza te dijelom kroz Poslovni centar 96 . Dužina staze je 5 km.

Ovoj utrci, po prvi put, prethodit će i dvije dječje utrke.

Kategorija od 7-9 godina trčat će na 450 a malo starija skupina od 10-12 g  na 850 m . Ove dvije utrke startaju u 11:30 odnosno 11:40h.

Ova, po mnogo čemu drugačija  utrka od ostalih „klasičnih“,  ne bi mogla biti organizirana bez podrške sponzora i donatora,  a generalni sponzor utrke u zadnjih 5 godina je viteška tvrtka CM cosmetic market te naši stalni zlatni sponzori  Ecos, GMS sport, općina Vitez, Frizerland svi iz Viteza  i Medimpex doo  iz Vogošće.

Jako značajnu potporu utrci dalo je Ministarstvo obrazovanja kulture i sporta kao i Ministarstvo zdravstva i socijalne politike iz SBK/KSB

Za kategorije seniorke i seniori te veteranke i veterani osigurali smo pehare i robnonovčane nagrade a za juniore pehare i robne nagrade.