Susret viteških i austrijskih gospodarstvenika

altUdruga poslodavaca Vitez na čelu s predsjednikom Jozom Miškićem i Trgovinski odjel austrijskog veleposlanstva u Sarajevu, organizirali su susret austrijskih i bosanskohercegovačkih predstavnika tvrtki koje se bave strojogradnjom, izgradnjom postrojenja i metalopreradom.

Sastanak je održan u četvrtak u popodnevnim satima u Franšiznom centru BiH u Vitezu, a prethodio mu je sastanak u Sarajevu gdje su gosti iz Austrije dobili opće informacije o stanju metalnog sektora u BiH, o carinskim procedurama i posjeta tvrtki RUDSTROJ u Kaknju.

„Austrijske tvrtke, njih sedam, poslale su svoje predstavnike u BiH s ciljem uspostave suradnje s bosanskohercegovačkim tvrtkama u oblasti prodaje i plasmana njihovih proizvoda u BiH ali i na području šire regije, te s tvrtkama s kojim bi uspostavili suradnju u proizvodnji”, kazao je, nakon sastanka u Vitezu, Sigmund Nemeti, savjetnik u Trgovinskom odjelu austrijskog veleposlanstva u Sarajevu.

Predstavnici uglednih austrijskih tvrtki bili su u prilici upoznati se sa željama, mogućnostima i kapacitetima 25 tvrtki, uglavnom metaloprerađivačkih, s područja cijele BiH, a vrijedne poslovna iskustva prezentirao im je predsjednik Udruge poslodavaca Viteza, Jozo Miškić, direktor podružnice u Vitezu poznate austrijske tvrtke Bogner Edelstahl.

Kako nam je kazao savjetnik u austrijskom veleposlanstvu, Sigmund Nemeti, predstavnici austrijskih i bosanskohercegovačkih tvrtki, nastavili su razgovore i pregovore o mogućoj suradnji u uvozu i prodaji austrijskih proizvoda, ali i o svim drugim vidovima suradnje u sektoru metalne industrije. „Uvjeren sam da je ovaj sastanak u Vitezu, a i informacije koje su predstavnici austrijskih tvrtki dobili u Sarajevu, te međusobni razgovori koji su vođeni nakon sastanka ovdje u Vitezu, bio vrlo uspješan. Jer, pokazan je veliki, obostrani interes za suradnju, pa s razlogom vjerujem da će, uskoro, uroditi i plodom”, optimističan je nakon sastanka u Vitezu bio Sigmund Nemeti, a njegov je optimizam dijelio i predsjednik Udruge poslodavaca Vitez, Jozo Miškić.

Zvonimir Čilić / VL