Suspendirana odluka o stupanju u generalni štrajk zdravstvenih radnika u KSB-u

Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata zdravstvenih radnika Kantona Središnja Bosna (KSB) na jučerašnjoj je sjednici u Travniku prihvatilo zaključke i ponudu Vlade KSB-a, te donijelo odluku o suspenziji generalnog štrajka najavljenog za 17. ožujak. Ovo je nakon sjednice potvrdio Muris Trako, predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata.

Prilikom glasovanja za prihvaćanje ponude Vlade KSB bilo je 15 ustanova, jedna je bila suzdržana, a jedna protiv. Štrajk najavljen za 17. ožujak ove godine je suspendiran. Suspenzija generalnog štrajka slijedi pod uvjetom da se u petak, 17. ožujka, potpiše granski kolektivni ugovor za oblast zdravstva, izjavio je Trako.

Ministar zdravstva i socijalne politike KSB Nikola Grubešić (HDZ BiH) informirao je članove Vlade o ponudi, te najavio da će, u slučaju prihvaćanja ponude od strane Sindikata u petak, 17. ožujka, biti održano potpisivanje granskog kolektivnog ugovora.

Podsjećamo, Vlada KSB ponudila je zdravstvenim radnicima da tjedno radno vrijeme traje 37,5 sati, uz satnicu od 2,31 KM i fiksne koeficijente koji bi bili preneseni iz važećeg Kolektivnog ugovora za oblast zdravstva. (Drukčiji radio)

Prethodni članakVlada KSB -a: 286.224 KM za sufinaniciranje visokog školstva
Sljedeći članakProsječna plaća u siječnju 846 KM