Susjedski derbi klubova s dna prvenstvene ljestvice

Vitez je danas (subota) domaćin Čeliku a ta se utakmica u Vitezu među igračima, rukovodstvom kluba, navijačima… označava s „biti ili ne biti“. Takva razmišljanja i gledanje na taj susret su razumljiva jer Vitez, nakon sedam odigranih kola ima samo jedan osvojeni bod (s Krupom u Vitezu 1 : 1), tri postignuta (Zrinjskom u Vitezu u porazu 2 : 3) i 12 primljenih golova i prikovan je za dno prvenstvene ljestvice.

Njihov današnji protivnik koji je bio i ostao u mnogo čemu u daleko težoj situaciji, financijskoj, organizacijskoj…, od Viteza, ima 4 osvojena boda i istu negativnu gol razliku – 9, što mu, trenutno, osigurava pretposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Stoga je jasno da Vitezu „igra“ samo pobjeda što igrače ove momčadi i dodatno opterećuje. Jer, uvijek je teško, dodatan je uteg oko vrata kada je situacija „biti ili ne biti“, posebno kada se to i dodatno, sa svih strana, potencira.

Važnost i težinu susreta znaju i gosti novinara  na press konferenciji uoči utakmice s Čelikom, trener Ivica Bonić, te golman Ivan Tirić i vezni igrač, povratnik iz Italije, Josip Šantić.

„Ovo je susret  susjeda, tradicionalnih ljutih protivnika, ali i trenutno susjeda na prvenstvenoj ljestvici. Mi smo u situaciji kada nemamo pravo na loše izdanje, traženje bilo kakvog alibija u slučaju eventualnog neuspjeha. Moramo dati sve od sebe, „ginuti“ i pobijediti. Znaju dečki da bodovi protiv izravnog konkurenta za ostanak u ligi imaju dvostruku vrijednost… i tu im ništa posebno ne treba objašnjavati, na bilo koji način ih i dodatno opterečivati. U kadru za ovaj susret neće biti samo mladi Mario Vranić zbog ozljede, no pravo igranja stekao je Leopold Novak i bit će u konkurenciji za nastup protiv Čelika. Na žalost pravo nastupa još uvijek nemaju Josip Vuković i Ivan Peko koji nam je pristupio prije koji dan“, kazao je novinarima trener Viteza Ivica Bonić.

Bivši kapetan Viteza nakon godinu dana vratio se iz Italije u svoj matični Vitez. Ozljede su ga spriječile da do sada da sve što zna i može, sada je potpuno zdrav, igra sve bolje i bolje…

“Imamo samo jedan cilj i zadatak – pobijediti. Ta pobjeda u koju vjerujem, vratila bi nam poljuljano samopouzdanje i uvjeren sam, mi vrijedimo daleko više nego što to pokazuje naš položaj na prvenstvenoj ljestvici. Ali, mi to moramo pokazati i potvrditi na terenu. Znamo sve o Čeliku, o njihovim dobrim i lošim stranama, ukazano nam je na greške koje smo činili u ranijim utakmicama i damo li sve od sebe i uz to provedemo upute trenerove – pobijedit ćemo“, poručio je Šantić.

Ozljede su ometale Tirića da da sve što zna i može, sada je potpuno zdrav, trener mu vjeruje…

„Bit će vrlo teško, dvojbe nema. Mi smo u ovoj utakmici favoriti što je u ovakvoj konkurenciji za nas prava rijetkost i od toga nećemo i ne možemo pobjeći. Znamo i razumijemo našu situaciju, naš položaj na prvenstvenoj ljestvici, no ja vjerujem u našu momčad i u našu pobjedu“

Prethodni članakBlagdanska sveta misa na brdu Kalvarija
Sljedeći članakPoziv na konvenciju hrvatskih branitelja iz domovinskog rata Županije Središnja Bosna