Suradnja viteških biciklista i planinara

Biciklistički klub „Vitez” iz Viteza na čelu s predsjednikom Slobodanom Brkićem pokrenuo je zanimljivu inicijativu, a zdušno je prihvatilo Hrvatsko planinarsko društvo „Vitez”. Riječ je, naime, o suradnji biciklista i planinara koji, u mnogo čemu, imaju zajedničke interese, ali i probleme s kojim se u radu susreću.

Prvom radnom sastanku domaćini su bili planinari u svom domu u Zaselju, a uz druženje i razmjenu iskustava, konkretno se razgovaralo i o više tema i problema koji bi se mogli svesti pod isti interesni nazivnik. Tako je razgovarano o izradi turističkog razvojnog programa s gledišta i interesa Biciklističkog kluba i Planinarskog društva, a vrlo lako je pronađen zajednički jezik oko projekta „Utvrđivanje, označavanje i ucrtavanje biciklističkih i planinarskih staza, za što Vitez, čak i u neposrednoj blizini gradskog središta, ima izvrsne i zanimljive prirodne uvjete i pogodnosti.

Da bi se razgovori i dogovori kroz potpisani Sporazum o suradnji što konkretnije i što brže provodili i u praksu, na ovom sastanku izabrani su i koordinatori – posrednici, inicijatori zajedničkog rada i djelovanja, Bruno Žuljević iz HPD i Dario Matić iz Biciklističkog kluba, a Sporazum o suradnji potpisali su predsjednici, Anto Bošnjak i Slobodan Brkić.

Zvonimir Čilić / VL