Sunnyland novi prvak BiH u mininogometu, Ecos drugoplasirani

Sportsko-rekreacijski centar “Romari” u Vitezu, bio je domaćin pete po redu Završnice prvenstva BiH u mininogometu. Sudjelovalo je 18 ekipa iz šest gradova BiH: Mostar, Sarajevo, Tuzla, Kakanj, Lukavica i Vitez. Prvog dana Završnice, u grupnoj fazi borilo se 250 igrača u 18 ekipa, a četiri najbolje koje su došle do polufinala su: Ecos, Sunnyland, Tom Cat Tuzla i RMU Kakanj.

U polufinalnim utakmicama Sunnyland je bio bolji od Kaknja rezultatom 3:1, dok je Ecos eliminirao tuzlansku ekipu Tom Cat rezultatom 4:1.U dramatičnom finalu žestoko su se borili domaćin i prošlogodišnji prvak, Ecos i sarajevska ekipa Sunnyland. Ecos je brzo poveo, no pojačani pritisak protivničke ekipe porazio je četverostrukog prvaka BiH. Ceremonija proglašenja pobjednika bila je na zavidnom nivou.

Vitežanin Zlatan Bajramović, proslavljeni reprezentativac BiH, Bojan Domić, ministar obrazovanja i sporta, te vlasnik kompanije Ti Oil, Tihomir Matošević, uručili su medalje pobjednicima mininogometnog turnira u Vitezu.

Najbolji igrač završnice bio je Ibrahim Hršumović (Sunnyland), najbolji vratar Bernad Filipović (Ecos), a najbolji strijelac: Semir Mujkanović (Tom Cat) 12 golova.

Odličan posao obavili su i suci Oliver Žilić, Alen Serdarević, Alen Hamzić, Kristijan Sučić i Želimir Marković.