Suci kroje prvenstvenu ljestvicu

Šest odigranih kola, četiri osvojena boda, četiri postignuta i deset primljenih golova, rezultatski je saldo Vitežana s kojim su dočekali desetodnevnu reprezentativnu stanku. Polovicu te stanke provest će na pripremama na Kupresu.

A u ponedjeljak poslije podne, pred put za Kupres, trener Viteza Branko Karačić kratko se osvrnuo na subotnji susret u Tuzli, koji su Viteženi izgubili rezultatom 1 : 0.

„Kada je susret sa Slobodom u pitanju očekivali smo bolji rezultat iako smo igrali bez četvorice za nas vrlo važnih igrača. Međutim, sa žaljenjem moram konstatirati kako je sudac (Ermin Sivac iz Zenice op.a) sa svojim pomoćnicima donosio odluke na našu štetu. Zna se, mi smo tu potpuno nemoćni, ali ne i nadležni organi koji bi morali pravovremeno i odlučno reagirati i greške (?) sankcionirati“, kazao je Karačić koji se u blagoj formi osvrnuo na ono što su vidjeli svi prisutni na stadionu Tušanj.

Na žalost, to nije vidio, nije želio vidjeti, sudac Sivac, a riječ je o očiglednom grubom prekršaju s leđa, u srcu šesnaesterca, nad mladim Anastasovim – jedanaesterac ko kuća -, kako se to u nogometnom žargonu zna reći. S druge pak strane svirao je smiješne prekršaje za Tuzlake koje je samo on vidio i iz jednog takvog Zeba je majstorskim udarcem svoju momčad doveo u vodstvo 2 : 1. A i u momčadi Viteza ima majstora za slobodne udarce i za jedanaesterce, ali takvo što za Vitez se na utakmici u Tuzli nije sviralo.

Vitežani su posebno ogorčeni što, recimo, očigledni prekršaj na Anastasovu (i niz drugih sudačkih propusta), nije zabilježen (?) i prikazan u emisiji BH Telecom Premijer liga, a što jasno govori o različitim sudačkim i televizijskim aršinima u Premijer ligi BiH, za različite klubove. Jači, kvači, jasno je već sada. A ne treba zaboraviti da je Vitez samo tjedan dana ranije u Vitezu, u susretu s gostujućom Mladosti, oštećen (sudac Zoran Grbić iz Prijedora op.a.) za poništeni gol i nedosuđeni jedanaesterac.

I kada se u obzir uzmu ovi sudački previdi (?), četiri gostujuće i samo dvije utakmice na domaćem terenu, onda mršavi rezultatski saldo na neki način dobiva drugačiju dimenziju. Ali, što to vrijedi, kakva je to utjeha, kada su bodovi otišli na drugu stranu, a „vuk ujeo magarca“.

O petodnevnom boravku na Kupresu trener Karačić je kazao: „Na Kupresu ćemo intezivno raditi u dva mini ciklusa, odigrat ćemo i utakmicu s drugoligašem Tomislavom iz Tomislavgrada, a od povratka s Kupresa smanjit ćemo intezitet rada kako bi potpuno spremni dočekali srijedu i susret s Olimpikom u Vitezu.“, naglasio je Karačić, dodajući kako je i cilj odlaska na Kupres,“još bolje se međusobno upoznati i zbližiti se, imati zdravu atmosferu u svlačionici, biti momčad, družina…“

Karačić sa suradnicima na Kupres je poveo sve raspoložive snage, među kojima nije ozbiljno ozlijeđeni (lom fibule op. a.) Sabahudin Jusufbašić.