U subotu u FC BIH predstava “Pastorak” Kazališta “Mika Živković” Retkovci

Vikend koji je pred nama donosi nam kazališnu predstavu Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca.c Predstava će biti odigrana u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH, u subotu, 18. ožujka, s početkom u 19,00 sati. 

“Na žalost zbog problema s grijanjem naše drage goste iz Retkovaca ne možemo ugostiti u kazališnoj dvorani u Vitezu, a teško da ćemo tijekom prvih 4-5 mjeseci ove godine u našoj dvorani vidjeti bilo koju predstavu. Zahvaljujemo menadžmentu Franšiznog centra BiH na ustupljenoj dvorani, a sve ljubitelje kazališta pozivamo na ovu odličnu predstavu”, poručili su iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Retkovački kazalištarci, dobro poznati viteškoj publici, predstavit će se dramom “Pastorak”, koja je okarakterizirana pučkim igrokazom, no analizirajući strukturu drame, jasno je kako je Tomić ne samo uspio vjerno prikazati vrijeme u kojem je stvarao nego ostavlja značajan trag u slavonsko-književnoj baštini ukazujući i na aktualnosti današnjice.

Predstava vrlo vješto isprepliće obiteljske odnose u korelaciji sa zamršenim ljubavnim odnosima slikovito prikazujući autohtono šokačko selo s kraja 19. stoljeća. Svevremenska drama prožeta aktualnom, suvremenom tematikom publici otkriva nepromjenjivost ljudskoga života ni nakon više od stoljeća. Treba li nas to začuditi? Vjerojatno da!

Radoznalost i znatiželja onoga što skriva susjedovo dvorište, narušeni odnosi unutar obitelji, neiskrena ljubav koju lako uništi pohlepa za bogatstvom, nepromišljenost i želja za ugodnijim, boljim životom obrisi su predstave koja intrigira, o kojoj se promišlja… Ona je prošlost u sadašnjosti!

Igraju: Zdravko Šinjori, Ilija Červen, Marija Mrvičin, Maja Jakšić, Anica Prošenski, Josipa Jurković, Antun Brajković, Šimun Ištaković, Marta Prljević, Laura Benačić, Ana Perić, Sara Zetović, Đurđica Zetović, Katica Štefančić, Đuro Perković, Dijana Ivkov, Željka Šarić, Mira Šutalo, Kristina Šutalo, Darko Lovretić, Dora Jakšić, Nina Vuček i Ivan Zetović. Predstavu je režirao Marko Sabljaković, po tekstu Josipa Eugena Tomića.

Prethodni članakNe nasjedajte na lažne SMS poruke!
Sljedeći članakBusovačke mažoretkinje na seminaru u Širokom Brijegu