Studenti Fakulteta pravnih nauka besplatno savjetovali građane

U okviru obilježavanja Dana općine Travnik, Fakultet pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, 23. i 24. ožujka organizirao je pružanje besplatne pravne pomoći  svim građanima kojima je ona potrebna.

Radi se o davanju općih pravnih informacija i pružanju pravnih savjeta kako bi se građani lakše snašli u pravnim problemima. Pravnu pomoć pružali su studenti prava pod stručnim nadzorom nastavnika i suradnika Fakulteta, raspoređeni  u grupe za prava djece i obiteljsko uzdržavanje, zaštitu prava radnika, suzbijanje diskriminacije i manjinskih prava, pomoć svjedocima i žrtvama kaznenih djela, zaštitu prava pacijenata.

„Nekoliko sugrađana zatražilo je savjet iz građansko pravne oblasti, a podatke i opis predmeta uzeli su naši studenti. Vrlo brzo građani  će dobiti odgovor i ovdje je važno spomenuti da se ni jedan savjet ili mišljenje neće otpraviti bez pozitivne ‘ocjene’ mjerodavnog nastavnika ili suradnika Fakulteta. U ovom slučaju, uz nekoliko asistenata i profesora, angažiran je bio i ugledni pravni stručnjak Marinko Jurčević, rukovoditelj Pravne klinike FPN Sveučilišta/univerziteta VITEZ“, pojasnio je glavni koordinator u realizaciji projekta pružanja besplatne pravne pomoći mr. Adnan Pirić, viši asistent na FPN.