STRAŠNO: Krvava starica sa sjekirom i nožem im pokucala na prozor vičući da je pretučena

Još jedan slučaj drskih razbojnika koji upadaju u kuće imućnijih starijih građana zabilježen je u središnjoj Bosni, a ovaj put razbojnici su brutalno pretukli 72-godišnju staricu Ajku Milanović iz Voljevca kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja te su ju svezali u njezinom domu.

Mještani prepričavaju kako se starica nekako uspjela odvezati, te je došla do kuće susjeda i zatražila pomoć, dok su lopovi za to vrijeme preturali po njezinoj kući piše Dnevni list.

Kiša i mrak

Kako se doznaje, starica je kobne noći s ponedjeljka na utorak bila sama kući jer joj je muž Sakib bio u Sarajevu, a dvojica maskiranih nasilnika su ju zaskočila kada je iz kuće izišla u ljetnu kuhinju nešto uzeti.

“Tukli su je i pitali gdje je novac i gdje joj je muž. Ona je slagala da je on u kući i da spava. Kada su razbojnici otišli u kuću, ona se nekako uspjela odvezati i pobjeći”, rekli su susjedi, koji kažu da su razbojnici staricu napali oko ponoći, a ona se uspjela osloboditi i prijeći do susjedne kuće tek oko pola četiri ujutro.

“Prizor je bio kao iz horor filmova. Ajka se pojavila po kiši i mraku, sva isprebijana, krvava, blatnjava i mokra. U jednoj ruci je nosila sjekiru, a u drugoj nož. Rekla je da su je napala dvojica lopova i da se još nalaze u kući, a da se ona izvukla kroz prozor ljetne kuhinje i provukla iza kuće da ju ne primijete”, kazala je jedna mještanka, dodavši kako nikome nije jasno kako je Ajka, koja je inače lošeg zdravlja, uspjela izići kroz prozor, s obzirom na to da se, kako je kazala, na svim prozorima kuće i ljetne kuhinje nalaze metalne rešetke, a imanje je opasano visokom ogradom.

Pozvali Hitnu

“Kako je ona, onako stara i bolesna, uspjela skinuti te rešetke na prozoru i preskočiti ogradu, to samo ona zna, jer je rekla da ključeve od kapije nije imala. Preko livade je, sva isprebijana, nekako došla do prve susjede i pokucala na prozor tražeći pomoć”, rekla je novinarima jedna mještanka.
Kaže da su susjedi odmah pozvali Hitnu, te su Ajki presvukli mokru odjeću. Iz policije u središnjoj Bosni kažu da rade na ovom slučaju.

Podsjetimo, još se pamti sličan slučaj iz ožujka kada su razbojnici upali u kuću Saliha Babaluka i nasmrt ga pretukli u njegovom domu u Gomionici kod Kiseljaka. Unazad nekoliko godina, bilježe se razbojnički upadi u domove, uglavnom starijih ljudi, koji su završavali teško pretučeni i opljačkani.
Što se tiče ovog posljednjeg napada, sumnja se da su razbojnici znali da su Ajka i njezin muž švicarski umirovljenici te su očekivali da će kod njih u kući naći mnogo novca. Jesu li išta našli u kući, odnosno je li išta ukradeno, nije priopćeno.

Izvor