Strašna tragedija: U prometnoj nesreći poginula studentica M.S. (22)

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila prekjučer oko 14,50 sati na lokalnom putu Kakanj – Nažbilj, u mjestu Ratanj, smrtno je stradala 22-godišnja Matea Stijepić (22) iz mjesta Ćatići.

Matea je bila vanredna studentica Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu. Nesretna djevojka, koja je vozila “hyundai” (KT-968-DF), kretala se iz pravca Nažbilja prema Kraljevoj Sutjesci. Na jednoj oštroj krivini, iz za sada nepoznatih razloga, izgubila je kontrolu nad vozilom, udarila desnom stranom u bankinu koju je probila i sletjela u kanjon rijeke Trstionice.

 

Automobil se nakon prolijetanja u provaliju duboku 150 metara zaustavio u šipražju. Mještani Ratanja koji su bili očevici ove strahovite nesreće odmah su pozvali policiju te su su se uspjeli probiti do smrskanog vozila i zajedno s policajcima uspjeli izvući teško povrijeđenu studenticu.

Na mjesto nesreće došla je i ekipa Hitne pomoći, koja je Mateu prevezla do Doma zdravlja u Kaknju, odakle je djevojka trebala biti transportirana do Kantonalne bolnice Zenica, ali je umrla na putu do bolnice.

A.S. / DA