Stotinjak Novotravničana iskazalo nezadovoljstvo stanjem u bh. društvu, u Vitezu oko 30 prosvjednika

Stotinjak Novotravničana okupilo se popodne na trgu ispred zgrade općine kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u bh. društvu.

Kako je kazala organizatorica današnjeg prosvjeda Tanja Jukić, političari su sebi uzeli sve, dok narodu ne ostaju ni mrvice.

“Ako rodite u Sarajevu dobro ste prošli, ako rodite kod nas dobijete 200, 300 KM i odmah ih ostavite u ljekarni. Zastupnici imaju 4.900 KM plaću, pa jeste li nebulozni? Toliko umirovljenik dobije za 12 mjeseci. Njihove plaće, povećanje, službena vozila, vozači, to su njima vitalni nacionalni interesi”, poručila je Jukić okupljenima.

Građani su i transparentima poručili što misle o aktualnom trenutku u društvu.

Podsjetimo, građani od državnih i entitetskih vlasti traže smanjenje cijene naftnih derivata, osnovnih životnih namirnica, ukidanje povećanja plaća svih parlamentaraca, te smanjenje plaća na razumnu visinu, linearno povećanje mirovina i invalidnina, dječji doplatak za svu djecu, porodiljnu naknada za sve rodilje u iznosu od 1.000 KM, povećanje minimalne plaće i generalno plaća u privatnom sektoru, usklađivanje cijene hrane u studentskim menzama s cijenom ručka u parlamentu…

Slični mirni skupovi organizirani su u gotovom svim općinama Kantona Središnja Bosna. U Vitezu se okupilo oko 30 prosvjednika, što je relativno malo kako su istaknuli okupljeni. Reakcijama na društvenim mrežama moglo se zaključiti da velik broj ljudi joje ni bio upoznat s organiziranjem prosvjeda, iako vrlo je upitno i da jesu bi li odziv bio puno veći.

Foto: Facebook