Stolnotenisači CM-a premijerligaši

Stolnoteniski klub „CM” Vitez novi (stari) je član Premijer lige BiH. Najviši bosanskohercegovački stolnoteniski rang izborili su nakon što su u Zenici, u razigravanju, rezultatom 4:1 pobijedili STK „Hašim Spahić” iz Ilijaša.

Pobjede za Vitežane izborili su Ibrahimović protiv M. Čustovića i D. Čustovića (3:0 i 3:1), Bekavac protiv Bušatlića (3:0), te u parovima Ibrahimović i Bekavac protiv D. Čustovića i Bušatlića (3:2). Jedinu pobjedu STK „Hašim Spahić” ostvarili su u meću Livančić – D. Čustović (2:3).

Spletom nesretnih okolnosti STK „CM”” ispao je iz Premijer lige, no iznenada im se pružila prilika da se i naredne sezone natječu u najjačoj bosanskohercegovačkoj konkurenciji. Naime, od igranja u Premijer ligi odustao je STK „Banja Luka”, a Stolnoteniski savez BiH je odlučio da u razigravanju pitanje plasmana u Premijer ligu riješe prošlogodišnja trećeplasirana momčad Prve lige BiH, STK „Hašim Spahić” iz Ilijaša (dvije prvoplasirane momčadi ovoga ranga su se po plasmanu plasirale u Premijer ligu) i STK „CM” iz Viteza koji je na kraju protekle sezone bio pretposljednji i ispao u Prvu ligu BiH..

Vitežani su bez većih problema pobijedili po kvaliteti nedoraslog im protivnika, a pobjedu, s najljepšim željama, posvetili su svom teško bolesnom bivšem treneru, Zeničaninu Nihadu Ajaniću.