STOJKOVIĆI: Urušen most, djeca ne idu u školu

U mjesnoj zajednici Stojkovići kod Novoga Travnika vodena bujica oštetila je most tako da nije za uporabu. Ne mogu ga koristiti ni vozači motornih vozila ali ni pješaci. Zbog mosta i štete koju je napravila voda učenici osnovne škole Stojkovići ovaj tjedan ne idu u školu. Predsjednik mjesne zajednice Zvonimir Kajić za portal Flash.ba je izjavio.

-Očekujemo da će sve razine vlasti shvatiti ozbiljnost problema u kojem se nalazimo te da će napraviti montažni most kako bi se život normalno odvijao. Naravno da očekujemo i izgradnju novoga mosta jer ovaj je sagrađen 1971. godine. Zbog oštećenog mosta i šteta koje je napravila poplava 240 djece ne ide u osnovnu školu Stojkovići ovaj tjedan”, rekao je Zvonimir.

U mjesnoj zajednici Bučići Flash.ba je zabilježio intenzivne radove na prometnici. Radnici betoniraju dio puta koji je morao biti prekopan kako bi se voda povukla iz obiteljskih kuća. Marko Mlakić pretrpio je veliku štetu od poplave.

-Eno ventilatori rade, grijemo zidove da izvučemo vlagu. Velika šteta je načinjena ne samo meni nego mnogim mještanima ove mjesne zajednice. Dolazili su i ovi iz civilne zaštite da pomognu. Nemam nikakvih zamjerki”, govori za flash.ba Marko Mlakić.

U Stojkovićima smo doznali da je iz podruma jedne obitelji voda odnijela čak 200 litara rakije. Vlasnik kaže da mu je to najžalije od svega što je izgubio u poplavi nastaloj nakon kišnih padalina.