STK CM Vitez sudjeluje u projektu “Stolni tenis premošćuje granice”

Erasmus program uključuje 4 kluba, Preserje Slovenija, Jena Njemačka, Marthon Hrvatska i STK CM Vitez BiH a cilj programa je povezivanja mladih kao i promocija sporta.

Projekat financira Europska unija i europska stolnoteniska zajednica a voditelj projekta je Marthon iz Zagreba.

U kolovozu svi članovi programa, treneri i sudionici (djeca), ići će na 5 dana u terme Sveti Martin kod Čakovca. Oprema kao i ostali troškovi su osigurani.

Cilj projekta Stolni tenis premošćuje granice je hvatanje u koštac s problemom tjelesne neaktivnosti i njenim utjecajem na mentalno zdravlje. U tom kontekstu, specifične aktivnosti projekta posvećene su promicanju volonterstva u zajednici i isticanju vrijednosti aktivnog načina života s posebnim naglaskom na povećanje broja sudionika i socijalnu inkulziju. Zdravlje, socijalna inkluzija i jednakost glavne su vrijednosti svake od aktivnosti unutar projekta.

Ciljevi projekta:

  • Neposredno i učinkovio rješavanje problema nedostatka tjelesne aktivnosti i promicanje vrijednosti sporta i aktivnog načina života
  • Promicanje sporta i stolnog tenisa specifičnim aktivnostima koje uključuju djecu i mlade različitih socijalnih i dobnih skupina.
  • Prikupljanje korisnih informacija koje mogu psolužiti kao osnova za formiranje budućih preporuka
  • Diseminacija i širenje prikupljenih podataka obrazovnim organizacijama i političkim institucijama
Prethodni članakDvadesetdruga godišnjica smrti Darka Kraljevića
Sljedeći članakAdnan Beganović novi trener NK Travnik