STK “CM” VITEZ: Novi izvrsni uspjesi Dore Ćosić i Monike Bralo

U subotu, 27. veljače 2016. godine, je u Ilijašu održan 3. otvoreni turnir BiH za mlađe kadete i kadetkinje (do 13 godina). Na turniru je nastupilo 100-injak igrača i igračica iz cijele BiH.

Svoje predstavnike je imao i STK “CM” Vitez, 4 igrača i 3 igračice. Najzapaženiji rezultat postigla je izvrsna Dora Ćosić koja je fenomenalnom igrom napravila veliko iznenađenje i osvojila 2. mjesto. U finalu od nje je bolja bila najbolja mlađa kadetkinja u BiH Harisa Mešetović iz Ilijaša. U finalu je odigran izuzetno kvalitetan meč koji je otišao na stranu starije domaće igračice.

“Treba uzeti u obzir da je Dora bila najmlađa kadetkinja na turniru, što ovom rezultatu daje još veću važnost i samo još jednom potvrđuje veliki talent i potencijal naše Dore”,ističu iz STK “CM” Vitez.

Od ostali članova još su Marko Bobaš i Antonio Kvasina prošli grupnu fazu i plasirali se među najbolja 32 mlađa kadete u BiH, gdje su prikazali vrlo dobru igru, kao i ostali članovi STK CM koji nisu uspjeli proći grupnu fazu.

Uz spomenuto, protekli je vikend u Ilijašu održano Kadetsko ekipno prvenstvo BiH. Na istom su članice STK “CM” Vitez, Dora Ćosić i Monika Bralo, osvojile 3. mjesto, iako su bile najmlađa ekipa turnira. Kadeti Marko Bobaš i Marko Petrović osvojili 6. mjesto. Tim su još jednom potvrdili izvrstan rad STK “CM” Vitez.

Naredni vikend se održava 3. otvoreni turnir za najmlađe kadete BiH u Tuzli, gdje će Dora biti glavni favorit za osvajanje turnira.