Stjepan Kljujić – Željko Komšić je najveća nesreća BiH, a posebno Hrvata – VIDEO

“Lagumdžijin Hrvat mora biti hendikepiran, a Željko Komšić najveća je nesreća hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine, rekao je između ostalog Stjepan Kljujić na tribini „Prezentiranje poziva domaćoj i međunarodnoj javnosti za promjenu stanja u BIH“, održanoj u Bihaću.

Kljujić je rekao kako Hrvati moraju biti isfrustrirani današnjom pozicijom u BiH jer su ”izdani od Zagreba i Gruda, a poniženi u Federaciji BiH”.

Nekadašnji član Predsjedništva BiH govorio je općenito o stanju u zemlji te o nesposobnosti državnika u BiH kada je u pitanju vođenje države. Kaže da ih je ponizio predsjednik Srbije Borsi Tadić odvevši ih u Karađorđevo.

Rekao je i kako je u Bihać došao preko Livna jer ne ide kroz Republiku Srpsku zbog straha od uhićenja te da zna da je on poput Ejupa Ganića uhićen u Londonu, nitko ne bi mrdnuo za njega.

Posebno se osvrnuo i predsjednika SDP-a BiH, Zlatka Lagumdžiju kojem je nekada davno ponudio borbu za BiH.

– Ja bih još malo sačekao, rekao mi je Lagumdžija, kaže Kljujić.

“Željko Komšić je najveća nesreća Bosne i Hercegovine, a hrvatskog naroda posebno. Nije smio ići u Karađorđevo, ni on ni Bakir Izetbegović… Karađorđevo je ponižavanje, podcjenjivanje…”, istaknuo je Kljujić, koji nije poštedio ni Zlatka Lagumdžiju, ali ni mnoge druge.

“Po Lagumdžiji Hrvat mora biti hendikepiran, tjelesno, duševno i moralno”, rekao je Kljujić.

Uostalom, pogledajte i poslušajte sami…

{youtube}9a-OHota1dM{/youtube}

{youtube}aKz2iolNUg4{/youtube}