Stipo Radoš pobjednik 2. Planinarske špekijade HPD-a Vitez

U prepunom Planinarskom domu Zaselje u Zaselju održana je 2. Planinarska špekijada za članove HPD Vitez. Za ovo zanimljivo natjecanje prijavilo se 10 planinara, koji su u Zaselje donijeli uzorke špeka i u odvojenoj prostoriji iste pripremili za ocjenjivački žiri.

Kako bi dobili što realniju ocjenu i procjenu najboljeg špeka odredili smo kriterije na osnovu kojih se došlo do najboljih uzoraka. Kao prvo gledao se izgled i čistoća table špeka, zatim miris,okus, slanost ,te tekstura i razabranost uzorka”, potvrdili su za Vitez.info organizatori.

Petočlani žiri je imao jako težak zadatak jer su, gotovo svi donijeti uzorci bili iznimno ukusni, tako da su nijanse odlučile pobjednika.

Nakon ocjenjivanja špekova žiri je došao do imena najboljih.
1.mjesto zauzeo je Stipo Radoš, a drugo mjesto pripalo je Vladi Ivišiću. Trećeplasirani je bio Mirko Kurevija, dok je četvrto mjesto osvojio Rudo Matošević.

Najboljima su dodijeljena priznanja, a pobjedniku Stipi Radošu i prijelazni pehar, koji će krasti vitrine njegovog doma do veljače 2021. godine, kada je na redu 3. Planinarska špekijada.

Druženje u planinarskom domu je potrajalo do ranih večernjih sati.

Prethodni članakVITEZ: Održano mirno okupljanje radnika Vitezita
Sljedeći članakObjedinjene kazne zatvora osuđenom za ubojstva Hrvata u Vitezu