Stipendije za 120 studenata

Stotinu i dvadeset studenata, petoro više nego prošle godine, različitih godina studija, dobilo je općinske stipendije koje goje godišnje iznose 1.000 KM. Svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju održana je u četvrtak u općinskoj dvorani, a ugovore o stipendiranju uručili su im predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak – Matić i općinski načelnik Advan Akeljić.

U obraćanju općinski je načelnik stipendistima kazao kao stipendije, uz poticaj koji sa sobom nose, podrazumijevaju i dodatnu obvezu, te kako se studenti, , bez obzira jesu li stipendisti, trebaju uključivati u društveni i volonterski rad jer tako i dodatno uče i dodatno se educiraju za život i rad nakon uspješno završenog školovanja.

Stipendistima se kratko obratio i predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak – Matić istaknuvši kako Općina ulaže napore u osiguravanju sredstava i za stipendije za što veći broj studenata. Kazao je kako „znanje košta, a neznanje daleko više“.

Stipendije, bez obzira na godinu studija i uspješnost studiranja su jednogodišnje, pa sadašnji stipendisti i pod uvjetom uspješnog završetka studijske godine, naredne se godine moraju ponovo javiti na općinski natječaj za dodjelu stipendija.

Uz 120 općinskih stipendista i viteške tvrtke stipendiraju buduće kadrove koji su im potrebni, ali i studente društvenih i stručnih zanimanja potrebnih gradu i građanima (medicina, prosvjeta…) i Vitez se, kao malo koja općina, može pohvaliti s čak 300 studenata koji redovito primaju stipendiju.