Štimac kandidat za selektora BiH: Situacija u kojoj se nalazi bh. reprezentacija traži zajedništvo

Nogometni stručnjak Igor Štimac razgovarao je danas sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH o eventualnom angažmanu kao selektora nogometne reprezentacije BiH.

Veoma sam zadovoljan kako je prošao sastanak. O svemu smo pričali vrlo otvoreno. Analizirao sam ono što je učinjeno u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, ponudio rješenja i prijedloge za novonastalu situaciju koja je složena, kazao je Štimac za Klix.ba.

Tokom sastanka Štimcu su članovi Komisije za izbor selektora postavili nekoliko pitanja.

Mogu samo zahvaliti na gostoprimstvu i nadati se najboljem, kazao je bivši selektor Hrvatske. Uspjeha nema bez zajedništva. Ova situacija u kojoj se bh. reprezentacija nalazi traži zajedništvo svih pozicija, dodao je potencijalni selektor nogometne reprezentacije BiH.

S članovima Komisije nije razgovarao o mogućim promjenama u reprezentaciji ukoliko naslijedi Sušića.

Ovdje je slična situacija kao i u Hrvatskoj. Nije to širok izbor igrača i zna se ko su glavni igrači. Važno je da oni budu zdravi i u naponu forme kad dođu kvalifikacione utakmice, ali ono što je najvažnije je da oni svi međusobno budu iskreni, da vjeruju jedan drugom i da su spremni podmetnuti leđa jedan za drugog kako bi se došlo do rezultata, kazao je Štimac na kraju sastanka.

Izvor

Prethodni članakSDA, DF, SDS i HDZ BiH nova većina na razini BiH
Sljedeći članakU Centru za socijalni rad u Vitezu potreban higijeničar