Stigao je obnovljeni Renault Megane

Automobili-Renault-Megane-2012 14Renault je krajem 2008. lansirao novu generaciju obitelji Megane kojom je napravljen veliki odmak od prethodnih modela, kako samim dizajnom, tako i kvalitetom samog proizvoda. Kako bi i dalje nastavilo s vrlo dobrim prodajnim rezultatima, sada su nam pripremili redizajnirano izdanje. Megane se ovogodišnjom serijom modernizirao, ali pritom nije iznevjerio stil koji mu je donio uspjeh.

Prednji dio donio je novosti ugrađivanjem dnevnih LED svjetala, dok neki lakirani crni ili kromirani dodaci označavaju uspon u gami. U unutrašnjosti, Megane donosi šest novih presvlaka od čega su dvije u paketu s kožom. Novosti ima i u tehničkom pogledu, jer obnovljeni Megane rabi dva nova Energy motora s tehnološkim sadržajem visoke kvalitete a koji se dijelom oslanjanju na iskustvo tvrtke Renault stečeno u natjecanjima F1. Tako je tu dosad neviđeni blok motora Energy TCe 115. Taj benzinski blok motora od 1,2 l sa 4 cilindra i direktnim ubrizgavanjem i prednabijanjem nalazi se među najsnažnijim motorima na tržištu sa svojih 115 KS dostupnih od 4500 o/min. Usto što je izrazito dinamičan, ističe se i svojom ekonomičnošću uz potrošnju od 5,3 l/100 km. Što se tiče dizelskih motora, motor Energy dCi 130 dolazi na mjesto motora 1,9 dCi 130. Ovaj je motor prvo zaživio u Scenicu, a iz obujma 1,6-litre ekonomičnost se očituje kroz potrošnju od 4 l/100 km. 

{youtube}9qa8E73qZK{/youtube}

Kako bi se postigla dodatna udobnost i sigurnost, Megane dolazi i s opremom za pomoć pri vožnji koja je po prvi put uvedena na Scenicu, poput sustava Visio System. U njemu dolazi i nova gama radija, radio R- Plug&radio+, potpuno opremljena, a nudi se u seriji već od prve razine opreme. Što se tiče tvrtke Renault Sport, ona predstavlja verzije GT i R.S. s izražajnijim stilom. Megane R.S. ojačan je s dodatnih 15 KS i 20 Nm pa sada doseže 265 KS i 360 Nm.

evjesnik.info