Startali i Vitežani

Prozivkom u klupskim prostorijama i popodnevnim prvim ovosezonskim treningom na Gradskom stadionu pokrivenom s desetak centimetara snijega, u pripreme za drugi dio sezone krenuo je i premijerligaš NK Vitez.

Početak priprema navijači Viteza čekali su s posebnim zanimanjem i očekivanjima rekli bismo, jer su, istina neslužbeno najavljivana značajna pojačanja. Pred Vitežanima je teško i neizvjesno proljeće, borba za goli premijerligaški život. No, bar ovoga prvoga dana priprema, navijači su ostali razočarani, jer najavljivanih prinova-pojačanja nije bilo izuzme li se Ivan Rezdeušek, nekadašnji igrač svih mladih selekcija Hajduka i nekih drugih bh klubova, sada član NK Novi Travnik, člana Druge lige FederCIJE bIh. Istina, Rezdeušek kroz pripreme tek treba izboriti ugovor s NK Vitezom.

A umjesto najavljivanih pojačanja klub su napustili vrlo dobri Tomislav Čuljak (prešao u NK Osijek), a ispisnicu su zatražili standartni golman Aleksandar Živković i stoper Armin Imamović, koji imaju druge životne i nogometne planove. Naime, Imamović se oženio i već živi u Sarajevu (do sada u Zenici) gdje je dobio i posao, a Živković će sreću, životnu i nogometnu potražiti u Njemačkoj.

Međutim, u pozdravnom obračanju predsjednik NK Viteza, Slaven Garić je kazao kako su u završnoj fazi pregovori s nekim igračima koji bi s Vitezom, u naredna tri-četiri dana, trebali potpisati ugovore. Iako nije govorio o imenima, u javnost su procurila imena mladog golmana splitskog Hajduka, Fabijana Tomića, Marka Basare, bivšeg igrača Zrinjskog i nekih drugim bh klubova, Kantara iz Prijedora, te Vladimira Brankovića, srpskog ineternacionalca koji je prošlo proljeće igrao za Vitez, ostavio vrlo dobar utisak i kao nogometaš i čovjek, a sada će se, po svemu sudeći, nakon jesenske u Grčkoj, vratiti u Vitez.

Svojim nogometašima trener Ante Miše je optimistićno poručio da je prioritet svih prioriteta izboriti ostanak u Premijer ligi, ali je i naglasio da će Vitez, s novim igračima biti u igri za mirne premijerligaške vode, za prodor u sredinu premijerligaške ljestvice.

Do utorka, 20 siječnja, radit će se dva puta dnevnom kada se putuje u Medulin, a na poziv Istre iz Pule sudjelovat će (21 – 26. siječanj) na jakom međunarodnom turniru (Istra, Maribor, FK Beograd…) i odigrati najmanje tri utakmice. Istra je ljetos igrala prijateljski susret s Vitezom, bili su lijepo primljeni i sada su uzvratili pozivom Vitezu, što su Vitežani sa zadovoljstvom prihvatili.

Prozivci su se odazvali: Perković, Kovač, Alić, Jurić, Šafradin, M. Jurčević, Ivan Livaja A Petrović, Miloš, Hećo, Kapetan, Smriko, Livančić, Pezo, Vidović, D. Jurčević, Hrkać, J. Pterović, Fišić, Rezdeušek. Opravdano je izostao Ante Pinjuh.