Stanko Primorac za TV KISS: Zvonko Jurišić će snositi posljedice!

Skandal trese HSP BiH

Prije petnaestak dana rukovodstvo stranke suočilo se s unutarstranačkom povredom principa i morala, kako s ljudskog, tako i političkog gledišta. Naime, optužbe da su Zvonko Jurišić, bivši predsjednik HSP-a BiH, i Vinko Jakić potpisali ugovore prema kojima su delegati iz RS dužni uplaćivati novac na njihove privatne račune – pokazale su se istinitima.

Netom nakon što je preuzeo vodstvo stranke Stanko Primorac morao se suočiti s teškim odlukama. Priznaje da u HSP-u vlada izvanredno stanje. Na izvanrednoj sjednici jednoglasno je donesena odluka o izvanrednom saboru koji će biti održan unutar 60 dana. Primorac ističe posebnost ovog sabora, jer kako kaže biti će donesene odluke koje će zasigurno odrediti pravac HSP-a u budućnosti.

Slučajem Jurišić-Jakić vidno je uzdrman. „To je nažalost istina. Ovaj čin nezamisliv je HSP-u. Odgovorni za sramotu nanesenu HSP-u će snositi posljedice“. Dodaje kako je nakon svega očekivao da će dvojac Jurišić-Jakić podnijeti ostavku, no to se nije dogodilo. „Situaciju ćemo riješiti demokratski. Za njih u HSP-u više nema mjesta“.

Prije no što su optužbe dokazane naglasio je kako će, ako se iste dokažu, kao predsjednik stranke učiniti sve što po statutu mora; sazvati predsjedništvo i upozoriti nadzorni odbor stranke. Tako je i učinio. Na izvanrednoj sjednici dogovoren je sabor a tijek kojim će ići je jasan i nepromjenjiv – HSP će se držati svojih moralnih vrijednosti i tradicije duge 160 godina, svatko tko to remeti iz stranke će biti otpravljen.
Više u emisiji Nadležno Ministarstvo.