Stanje na cestama: Obustave prometa zbog radova

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima promet se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Radovi na asfaltiranju regionalnog puta R-906 Bijele Vode – Šabići izvode se i sutra od 07:30 do 18 sati. Na ovoj dionici u pomenutom terminu, promet će biti obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.