Stand-up komičar Željko Pervan gostuje u Travniku

Jedan od najboljih stand-up komičara na ovim prostorima, Željko Pervan, gostuje u Travniku sa svojom predstavom “Na komadiću Europe”. Pervan nastupa u Centru za kulturu 3. travnja, a početak je u 20 sati.

Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu se predstavu u pravilu traži karta više, što je bio slučaj i s ostalim Pervanovim gostovanjima u našoj zemlji.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

Iza njega su razni televizijski projekti od Zločeste djece s kraja osamdesetih, šaljivih glazbenih spotova i sinkroniziranih dnevnika ili filmova do humorističnog serijala “Večernje škole”.

“Željko Pervan godinama tijekom ljeta stanuje u Kašteliru pored Poreča, i ističe da mu je istarska publika među najdražima i da se tu osjeća kao svoj među svojima. Njegova dorađena predstava „Božanstvena komedija” koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe“, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Omiljene su mu teme Slovenci i žene . Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”.

Na nišanu je HDZ, ali i SDP, komentira i akciju “Kupujmo hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda, komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. “Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?”.

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. “Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne”, pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi”.

Ulaznice za Pervanov nastup u Travniku su 12 konvertibilnih maraka.

Prethodni članakOdržana 25. sjednica Sabora SBŽ
Sljedeći članakKošarkaši Viteza pobjedom zaključili sezonu