Sretan Kurban Bajram vjernicima islamske vjeroispovijedi

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju Kurban bajram, koji je uz Ramazanski bajram najveći islamski praznik.

Središnja bajramska svečanost prvog dana Kurban-bajrama bit će održana ujutro u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će 6,30 sati biti klanjan sabah-namaz, a nakon toga je bajramski program.

Bajram-namaz će se klanjati u 7,40 sati. Bajram-namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

U 10 sati je bajramsko čestitanje u svečanom salonu u Kabinetu reisu-l-uleme.

Na Fakultetu islamskih nauka u 17 sati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović upriličit će bajramski prijem za predstavnike državnih institucija, međunarodne zajednice i diplomatskog kora, predstavnike političkih stranaka, kulturnih, vjerskih i javnih institucija i ustanova.

U ime ekipe vitez.info portala, članova Udruge mladih “Enter” i GKM-a Vitez, svim vjernicima islamske vjeroispovijedi čestitamo Kurban-bajram i želimo da ga provedu u zdravlju, veselju i zadovoljstvu te da bajramsku radost podijele s prijateljima i susjedima, na način kako se stoljećima radilo na ovom području. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Općinski načelnik Viteza, Advan Akeljić i predsjednik Općinskog vijeća (OV) Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić uputili su čestitku povodom nadolazećeg Kurban Bajrama.

“U povodu nastupajućeg Kurban Bajrama, svim vjernicima islamske vjerosipovijedi upućujemo iskrene čestitke sa željom da ovaj praznik proslave u miru, sreći i blagostanju. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, čestitka je Općinskog načelnika Viteza, Advana Akeljića i predsjednika OV Vitez, Tomislava Bošnjaka-Matića.

Čestitku povodom nastupajućeg Kurban Bajrama uputio je i OO SDP BiH Vitez.
„Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke, uz želju da ga dočekaju i provedu u zdravlju i sreći, u duhu tradicije, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Bajramska čestitka na naš mail stigla je i iz Ureda OO HDZ BIH Vitez. “Svim pripadnicima islamske vjeroispovijedi želimo sretan Bajram, ispunjen obiljem obiteljske sreće i blagostanja”, čestitka je OO HDZ BIH Vitez.

Stigla je čestitka i iz Novog Travnika, od Vijeća mladih Novi Travnik. “Poštovani omladinci i građani islamske vjeroispovjesti, u povodu velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, dopustite da Vam u svoje lično ime i ime članica Vijeća mladih općine Novi Travnik uputim najiskrenije čestitke. Kao predsjednik Vijeća mladih želim da Kurban Bajram u vaše kuće i vaša srca unese mir i duhovnu obnovu”, čestitka je predsjednika Vijeća mladih Novi Travnik, Kenita Čakića.

“Povodom Kurban Bajrama, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da ga provedu u miru i blagostanju, sa svojom obitelji i najbližima”, čestitka je predsjednice ŽO HDZ 1990 ŽSB, Slavice Josipović.