Srednjoškolci u BiH mijenjaju školske klupe za radna mjesta

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizira 20. listopada drugi po redu Socijalni dan, dan u kojem srednjoškolci mijenjaju školske klupe za radna mjesta i na taj način stječu prvo radno iskustvo te priliku da stečeno školsko znanje primijene u praksi na radnom mjestu.
Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac radi poslodavac je dužan uplatiti dogovorenu dnevnicu u Fond Socijalnog dana, priopćeno je iz te asocijacije.

Svrha Fonda je financiranje omladinskih projekata u lokalnim zajednicama.
U ovogodišnji Socijalni dan uključit će se 20 većih gradova širom Bosne i Hercegovine kao nositelji projekta, kao i 35 drugih lokalnih zajednica, čime će biti omogućiti da više od 600 bosanskohercegovačkih srednjoškolaca dobije prvo radno iskustvo.

Prošlogodišnji Socijalni dan je omogućio financiranje 13 omladinskih projekata u toliko lokalnih zajednica sa 545 zaposlenih srednjoškolaca.

Uspješnom realizacijom Socijalnog dana, Asocijacija srednjoškolaca u BiH postala je, kao jedini predstavnik BiH, punopravni član SAME-a, evropske mreže organizacija koje organiziraju Socijalni dan u njihovim zemljama.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (AS u BiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca. Okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Prethodni članakZavršena desetodnevna škola šaha u Gradskoj knjižnici Busovača
Sljedeći članakBh. građani nemaju novca za toplije domove