Srednjobosanski derbi uvjerljivo pripao viteškim rukometašima

Viteški rukometaši su u okviru 5. kola Prve rukometne lige BiH dočekali goste iz Bugojna – momčad R.K. Iskra. Tradicionalno težak susret ovih dvaju momčadi večeras je izostao, a izvjesna rezultatska izjednačenost trajala je tek u prvih 15-tak minuta prvog poluvremena, kada je domaća momčad, koja je prvi put u prvenstvu nastupila u najjačem sastavu, počela stvarati značajniju rezultatsku prednost.

Prvo poluvrijeme završeno je prednošću rukometaša R.K. Viteza 19:12, a u nastavku su domaći rukometaši odigrali najbolje poluvrijeme dosadašnjeg prvenstva okončavši susret rezultatom 42:27.

U redovima domaćina svi igrači su optimalno odradili svoju minutažu, a po postignutim pogocima istaknuli su se krilni napadač Pavlović s postignutih 8 zgoditaka, te Magerl (6), Flipović (6) i Bošnjak (6). Dobru partiju su pružili i Bajo (5), Rajić (5), kao i lijevi krilni napadač Mlakić (5).

Odličnu predstavu su pružili i domaći golmani Maros i Sureta, sa ukupno 20 obrana. Kod gostiju, značajniju ulogu su igrali Bačvan s postignutih 6 zgoditaka, te Hadžiabdić (5) i Kmetaš (5). Narednog vikenda momčad Rukometnog kluba Vitez gostuje u Jajcu.