Srednjobosanska županija započinje sa saniranjem deficita

S 24 glasa za i dva suzdržana, zastupnici u Saboru Srednjobosanske županije na jučerašnjoj su, prvoj redovitoj sjednici VII. saziva ovog tijela, usvojili Nacrt proračuna za 2015. godinu u iznosu od 165. 341, 300 KM, što je za 3,6 milijuna maraka više u odnosu na Proračun za 2014 godinu. Suzdržani prilikom donošenja Nacrta proračuna bili su zastupnici SBB-a.

Srednjobosanska županija ozbiljno kreće s realiziranjem plana saniranja deficita. Nacrtom proračuna za 2015. godinu koji je usvojen na prvoj redovitoj sjednici Sabora predviđena je i stavka u iznosu od 4,6 milijuna maraka za saniranje deficita koji iznosi oko 18 milijuna maraka, podaci su županijskog ministarstva financija. Glavni generatori deficita su Kolektivni ugovori koji su potpisani s korisnicima Proračuna. Zbog nemogućnost ispunjavanja pojedinih stavki iz Kolektivnih ugovora, proračunski korisnici tužili su Vladu SBŽ, te im Vlada po osnovu sudskih presuda duguje više od oko 14 milijuna maraka, prenosi Art info.

Inače, prilikom rasprave o Nacrtu proračuna za 2015. godinu, zastupnici u Saboru odali su priznanje odlazećoj Vladi na političkoj, financijskoj i socijalnoj stabilnosti koja je postignuta u protekle četiri godine. Formiranje ureda za javne nabavke, samo je jedna od mjera koje će se naći pred novom Vladom SBŽ, a kojom bi se trebao nastaviti započeti trend osiguranja financijske stabilnosti SBŽ.

Prethodni članakPapa Franjo s biskupima iz BiH: Željno iščekujem posjet vašoj domovini
Sljedeći članakBez iznenađenja na drugom danu Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2015”