Središnje izborno povjerenstvo BiH nastoji održati prijevremene izbore za načelnika u Travniku

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je danas donijelo Odluku kojom se utvrđuje nemogućnost preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik od Peco Mirsada, kandidata političkog subjekta SDA-Stranka demokratske akcije, radi činjenice smrti, a kojem je potvrđen mandat načelnika općine Travnik pravomoćnom Odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

Po pravomoćnosti ove odluke, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik, navodi se u priopćenju.

Sukladno članku 6.9 stavak (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv navedenih odluka može se putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluka na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, odnosno rok ističe u ponoć 23.01.2021. godine. Žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektroničkom poštom na e-mail adresu zzov@izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

Protokol Središnjeg izbornog povjerenstva BiH će za stranke biti otvoren i u subotu, 23.01.2021. godine u terminu od 08 do 16 sati.