SREDIŠNJA BOSNA: Svi učenici od ponedjeljka u školskim klupama

Povoljnija epidemiološka situacija napokon je dopustila da se udovolji zahtjevu Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa te da se u školske klupe vrate i svi učenici srednjih škola, doznaje portal Vitez.info.

Na ime, na današnjem zasjedanju izvanredne sjednice Vlade KSB donesena je odluka kako će se, nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede srednjih škola u punom obimu kroz redoviti nastavni proces, ista uspostaviti i za ostale razrede srednjih škola, kako bi se školska godina uspješno privela kraju. Ova mjera će se početi primjenjivati od ponedjeljka, 10. svibnja 2021. godine.

Još jednom su naglašene i donesene odluke kako je potrebno nastaviti sa striktnim provođenjem općih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.

Mjera ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru donesena je na način da se po automatizmu usuglasi s Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Inspekcijskim organima kantona i pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova naloženo je da intenziviraju rad na terenu u cilju praćenja implementacije važećih mjera i preporuka.

Prethodni članakSezonskim radnicima iz BiH otežan odlazak u inozemstvo, ali nije nemoguć
Sljedeći članakOdluka Vlade FBiH: Policijski sat pomjeren od 23 sata